Software business voor magazijnautomatisering explodeert • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Software business voor magazijnautomatisering explodeert


De markt voor software van magazijnautomatisering groeit in rap tempo door. In 2027 is de markt 2,5 keer meer waard dan in 2021.

Het automatiseren en robotiseren van warehouses is immens populair. Automatiseren is de toekomst onder druk van personeelskosten, personeelsschaarste en toenemende vraag naar snelheid van leveren. De software achter de systemen blijft niet achter.

De software business voor magazijnautomatisering groeit de komende jaren met miljarden dollars, stelde onderzoeksbureau Interact Analysis recent vast.

6 miljard dollar

Uit het onderzoek blijkt dat de markt in 2021 werd gewaardeerd op bijna 2,4 miljard dollar en tot 2027 zal groeien met een CAGR van 16%. Tegen het einde van de prognoseperiode zal de markt naar verwachting bijna 6 miljard dollar waard zijn.

Software

Software voor magazijnautomatisering wordt gedefinieerd als software die wordt gebruikt om de activiteiten van geautomatiseerde magazijnen te controleren, uit te voeren en te beheren. Er zijn vier hoofdlagen van magazijnautomatiseringssoftware: ondergeschikte besturingssoftware, besturingssoftware, uitvoeringssoftware en managementsoftware.

WMS

Besturingssoftware blijft het grootste segment gedurende de prognoseperiode tot 2027. Er zijn echter enkele belangrijke verschillen als het gaat om het type softwarestapel waarin klanten in verschillende regio’s kiezen te investeren. In Europa is het veel gebruikelijker om Full-Stack WMS-oplossingen te zien, waarbij één enkele softwareoplossing end-to-end besturing biedt, van de beheerfunctionaliteit tot en met de besturing en PLC-integratie. Full-stack WMS-oplossingen komen daarentegen zelden voor in de VS. De meeste geautomatiseerde magazijnen in de VS maken gebruik van WMS-oplossingen van derden, zoals die van Manhattan Associates of Blue Yonder.

Grote spelers

Rueben Scriven, Research Manager bij Interact Analysis: “De omzetgroei voor de markt voor magazijnautomatiseringssoftware hangt grotendeels samen met de markt voor magazijnautomatisering. Zonder de hardware is er geen behoefte aan de software. Dematic en SAP zijn belangrijke spelers in de softwaremarkt, waarbij Dematic in 2021 het grootste marktaandeel heeft (9%). SAP is de grootste leverancier die geen hardware verkoopt en registreert net geen 100 miljoen dollar aan inkomsten voor 2021. In totaal is SAP – samen met SAP-consultants – goed voor ongeveer 15% van de inkomsten uit software voor magazijnautomatisering. Andere opkomende spelers om in de gaten te houden in de markt zijn Körber, Symbotic, TGW en Knapp.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven