Ga naar hoofdinhoud

Grote Amerikaanse groothandel bouwt modern dc voor 3100 winkels


Associated Wholesale Grocers (AWG) is de grootste coöperatieve levensmiddelengroothandel in de Verenigde Staten. Het bedrijf, met een omzet van meer dan 10 miljard dollar, plant en bouwt samen met WITRON Logistik + Informatik GmbH uit Duitsland een toonaangevend, verregaand geautomatiseerd distributiecentrum voor het volledige assortiment in Hernando, Mississippi (VS).

De faciliteit gaat vanaf augustus 2023 uiteindelijk meer dan 3100 zelfstandig opererende supermarkten bevoorraden. AWG staat in Amerika bekend om zijn eigen winkelmerken als Best Choice, Always Save, Clearly by Best Choice, en Best Choice Superior Selections.

David Smith, CEO van AWG: “We vinden het geweldig om samen met WITRON te werken aan het spannendste project in de geschiedenis van AWG. Het nieuwe geautomatiseerde complex is een uiterst belangrijk element voor een sterke uitbreiding van het aanbod en betere prestaties systeembreed, op het gebied van distributie en logistiek. Hiermee kunnen AWG en de meer dan 1100 winkelbedrijven die lid zijn van de coöperatie jarenlang blijven groeien”.

55.000 verschillende producten – 460.000 pick-eenheden per dag

De OPM (Order Picking Machinery), AIO (All-in-One-Order fulfillment) en CPS (Car Picking Systems) gaan bijna 55.000 verschillende items opslaan en picken. De technologie van WITRON komt in alle temperatuurzones – droog assortiment, verse producten en bevroren items.

De faciliteit heeft een oppervlakte van 81.000 vierkante meter, telt in totaal 738.000 pallet-, bakken- en traylocaties, 92 stapelkranen, een transportbandsysteem van 11 kilometer, en is ontworpen voor het picken van meer van 460.000 eenheden per dag.

WITRONs geautomatiseerde technologie in alle temperatuurzones

In het nieuwe complex komen 18 volautomatische COM-machines (Case Order Machines) in zones met temperaturen variërend van +20 tot -26 °C, die op een winkelvriendelijke manier kratten op pallets stapelen. Grote items worden ook gepickt in diverse temperatuurzones met route-optimalisatie en pick-by-voice ondersteuning van de semi-automatische logistiekmodule CPS Een intelligent WITRON WMS platform bestuurt “end-to-end” de interne en externe processen rond de toeleveringsketen. Een WITRON-team ter plaatse zorgt voor service, onderhoud en bediening van het systeem, en houdt alle mechanische elementen en componenten en alle materiaalstromen in bedrijf, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar.

AIO-oplossing voor flexibelere picking van losse items

Vanwege het brede assortiment van items met klein volume heeft AWG besloten om voor het droge assortiment het AIO-systeem van WITRON te gebruiken – een doorontwikkeling van het bakkenpicksysteem DPS (Dynamic Picking System), dat jarenlang met succes is gebruikt in levensmiddelendistributiecentra.

AIO kan zowel producten met hoge als lage omzetsnelheid compact opslaan en picken in één en dezelfde distributiemodule. AIO zorgt voor systeemgestuurde en geautomatiseerde orderconsolidatie. WITRON WMS regelt voortdurend de classificatie van de items op basis van de orderstructuur. AIO herkent wijzigingen in de classificatie (bijvoorbeeld aanbieding of seizoensproducten) en voert ze in real-time door. Door het gezamenlijke gebruik van dezelfde infrastructuur (voorraden, mankracht, mechanische systemen, IT, brongegevens enz.) is AWG uiterst flexibel en zeer kostenefficiënt.

“Onze branche verandert voortdurend en het is onze missie om de bedrijven die lid zijn van onze coöperatie alle producten, diensten en hulpmiddelen te bieden die ze nodig hebben om effectief te kunnen concurreren, in iedere markt en tegen de laagst mogelijke kosten”, aldus David Smith. “We zijn enthousiast dat we het aanbod kunnen uitbreiden van wat we op voorraad hebben en leveren aan onze leden, terwijl onze bedrijfsvoering tegelijkertijd efficiënter en kosteneffectiever wordt. En niet alleen profiteren onze werknemers van de ergonomische werkprocessen, ook het milieu profiteert van een kleiner aantal vrachtwagens op de weg dankzij efficiëntere benutting van de ruimte in elke oplegger.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven