GRIPP van Inther beleeft LogiMat primeur • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

GRIPP van Inther beleeft LogiMat primeur


GRIPP van Inther is al actief bij diverse grote namen, maar het geautomatiseerde  orderverzamesysteem werd voor het eerst live op de LogiMat getoond.

Snel, flexibel en ergonomisch; dat zijn de kwalificaties die volgens Inther, dat het warehouse van Zeeman vergaand automatiseert, passen bij zijn automatiseringssysteem Gantry Robotic Intelligent Piece Picker, kortweg GRIPP. Vorig jaar moesten de bezoekers van de LogiMat het nog met een video doen. Nu kunnen ze het robot picksysteem live bewonderen.

1200 picks per uur

Inther ontwikkelde de picking technologie met als doel de picking throughput te verhogen zonder de arbeidsbehoefte te verhogen. Daartoe worden bronbakken op een geïntegreerde rollenbaan aangevoerd. Ongeacht de vorm van de artikelen pakt de robotarm elke drie seconden een vooraf gedefinieerd artikel uit de bakken en bedient zo tot twaalf orderbakken parallel. Voorsorteren en bufferen zijn niet meer nodig. Inther claimt 1200 picks per uur te halen.

Gripper uitgerust met AI

De gripper van de robot wordt ondersteund door beeldverwerkingstechnologie en kunstmatige intelligentie (AI). Een sensor detecteert het product en meet in een fractie van een seconde de specifieke hoogtemaat van het voorwerp. Met deze informatie weet de grijper hoe hij het product gecontroleerd en efficiënt in de bestelcontainer moet plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven