Dit is Arrow Electronics nieuwe distributiecentrum in Venlo • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Dit is Arrow Electronics nieuwe distributiecentrum in Venlo


Arrow Electronics betrekt een nieuw geavanceerd distributiecentrum in Venlo. Het distributiecentrum wordt de spil van de Europese activiteiten van het bedrijf.

Arrow Electronics gaat Europa bedienen vanuit Venlo, waar DSV een dubbeldeks dc bouwt. In Noord Limburg heeft Arrow een nieuw Europees warehouse voor zijn handel in elektronische componenten betrokken.

90.000m2

Het dc is met 90.000 vierkante meter een van de grootste magazijnen ter wereld van het bedrijf en vervangt bestaande faciliteiten in de regio.  Ook wordt het vergaand geautomatiseerd.

Automatisering Vanderlande

Om aan de steeds weer veranderende eisen van de technologie- en elektronica-industrie te voldoen, wordt in de vestiging van Arrow in Venlo gebruik gemaakt van moderne automatiseringstechnologie. De volledig geautomatiseerde, barcodegestuurde intralogistieke structuur van Arrow, gebaseerd op het zeer geavanceerde Vanderlande Adapto transport- en opslagsysteem, maakt zeer solide processen mogelijk, waardoor we aan de kwaliteitsverwachtingen van onze klanten kunnen blijven voldoen en deze zelfs overtreffen, stelt het bedrijf.

Efficiënter orderpicken

Deze geautomatiseerde goods-to-person-oplossing inclusief 7 kilometer transportbanden levert het product rechtstreeks aan de operator. Hierdoor is het overbodige handmatige werk sterk verminderd, evenals de tijd tussen twee picks. De nauwkeurigheid van het orderverzamelen, de doorvoercapaciteit en de algemene arbeidsomstandigheden zijn aanzienlijk verbeterd.

 “Het verheugt ons zeer om met deze nieuwe faciliteit in Europa aan de slag te gaan,” aldus Chuck Kostalnick, senior vicepresident en chief supply officer van Arrow Electronics.

Duurzaamheid warehouse

Het distributiecentrum is ontworpen met maximaal hergebruik van middelen en een minimale hoeveelheid afval. Zonnepanelen wekken 7 megawatt uur per jaar op. Het dc heeft BREEAM ‘Excellent’ kwalificatie. Ook voor de medewerkers is geïnvesteerd in duurzaamheid. Het dc heeft de WELL Building Gold Certification.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven