Bonfix bouwt nieuw warehouse en kiest voor geautomatiseerde material handling • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Bonfix bouwt nieuw warehouse en kiest voor geautomatiseerde material handling


Bonfix automatiseert zijn warehouse met een smart warehousing oplossing van Vanderlande. Het nieuwe systeem wordt geplaatst in een nieuw distributiecentrum.

Bonfix groeit uit zijn jasje, reden voor de Nederlandse leverancier van fittingen voor sanitaire installaties en centrale verwarmingssystemen om een nieuw distributiecentrum te bouwen van 10.000 vierkante meter pal naast het bestaande dc in Zwolle.  

Automatisering

Gelijktijdig kiest de producent om zijn interne logistiek efficiënter te maken door de implementatie van een geautomatiseerd opslag- en picksysteem. Bonfix rust zijn nieuwe warehouse uit met Fastpick van Vanderlande. Fastpick is gebaseerd op het geautomatiseerde opslag- en ophaalsysteem (AS/RS) Adapto, hetzelfde systeem dat Crocs ook gaat toep[assen in zijn nieuwe dc in Dordrecht.

Fastpick Vanderlande

Fastpick moet Bonfix een hoge pickproductiviteit opleveren, omdat goederen rechtstreeks naar de operators worden overgebracht door de Adapto-shuttles. Adapto beschikt over meer dan 25.000 opslaglocaties en heeft een capaciteit van 1.000 orderregels per uur.

Met Fastpick kan Bonfix maximale systeembeschikbaarheid verwachten, omdat het systeem geen single point of failure heeft en shuttles offline kunnen worden onderhouden, stelt Vanderlande.

Marcel R. van Buul, oprichter en eigenaar van Bonfix: “Bij ons draait het allemaal om klanttevredenheid. We zijn ervan overtuigd dat Fastpick ons in staat zal stellen om onze klanten te blijven voorzien van wat ze nodig hebben – en wanneer ze het nodig hebben.”

Terry Verkuijlen, executive vice president warehouse solutions Vanderlande. “Met dit hoogwaardige GtP-systeem kan het bedrijf een grote stap voorwaarts maken met zijn logistieke dienstverlening.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven