Ga naar hoofdinhoud

Amazon live met robot Titan


Amazon heeft er weer een nieuwe robot bij. De sterkste AMR van het bedrijf is sinds kort live in het warehouse.

Amazon, dat al jaren terug de toon zet met robots in het magazijn heeft er weer een robot bij. Titan genaamd. Titan bouwt voort op meer dan tien jaar innovaties in mobiele robotica bij Amazon en kan tot twee keer meer gewicht tillen dan Hercules, de meest gebruikte robot binnen Amazon, dat recent nog mensachtige robots introduceerde.

Titan is vooral inzetbaar voor het vervoeren van grotere, omvangrijkere items zoals kleine huishoudelijke apparaten of pallets met dierenvoeding en tuingereedschap, aldus Amazon. De robot kan ruim 1100 kilo aan.

Primeur robot

Amazons SAT1 fulfillment center in San Antonio, Texas is het eerste warehouse dat Titan inzet. De faciliteit ging in 2013 van start om grotere, bulkier artikelen te verwerken en het gebruik van deze nieuwe technologie zal helpen om de locatie te moderniseren en zowel de veiligheid op de werkplek als de efficiëntie te ondersteunen, aldus Amazon.

Lees ook
Amazon geeft gas op robotisering met overname Belgische robotspecialist

Robot technologie

Titan integreert verschillende technologieën van eerdere mobiele robots, waaronder de batterij- en oplaadmanagementoplossing van Hercules en de computer vision-, obstakeldetectie- en gebruikersbesturingssystemen van de Xanthus mobiele robot. Titan gebruikt ook hardwarecomponenten van Proteus om zijn besturingssysteem te beheren bij het plannen, uitvoeren en interfacen met andere technologieën binnen de faciliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven