Amazon lanceert pick- knijprobot: betekent dit einde orderpicker? • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Amazon lanceert pick- knijprobot: betekent dit einde orderpicker?


Amazon werkt aan een pickrobot op basis van knijpen in plaats van een robot die het product vastzuigt via vacuüm. De nieuwste picking robot is nog niet af, maar is hard op weg de e-commercereus te helpen met orderpicking in de toekomst.

Amazon werkt hard aan robotisering. Om die reden nam het recent nog het Belgische Cloostermans over. In jun lanceerde het nog twee nieuwe robots en daar kan er spoedig een bij komen: een picking robot door middel van knijpen.

Knijpgrage robot Amazon

Een recente video die op de wetenschappelijke blog van het bedrijf is gepubliceerd, bevat een nieuw “knijpgrijpend” robotsysteem dat op een dag veel van het werk zou kunnen doen dat mensen in Amazon-magazijnen tegenwoordig doen. Of, mogelijk, werknemers helpen hun werk gemakkelijker te doen.

Het onderwerp magazijnautomatisering is relevanter dan ooit in de detailhandel en e-commerce. Mede onder druk van arbeidskosten en personeelstekort.

Specificaties knijp-/pickrobot

De robotarm in kwestie ziet er niet zo futuristisch uit. Een hele dure en slimme wasknijper heeft de hoofdrol. De proof-of-concept-machine gebruikt een kant-en-klare metalen knijper in plaats van een nieuw grijpapparaat. Maar het kan een nieuw item oppakken en het elke drie seconden op een metalen glijbaan deponeren. Met de snelheid waarmee het in de video gaat, zegt Amazon dat de robot meer dan 1.000 items per uur aankan, wat betekent dat het items meerdere keren sneller kan pakken en opbergen dan een menselijke werknemer zou kunnen.

Meld je nu aan voor onze gratis nieuwsbrief
en blijf op de hoogte van al het nieuws over interne logistiek

Aanmelden

Van een doos met kleurpotloden tot een container met wat lijkt op knoflookpoeder tot een gardebezem, elk item wordt vastgepakt en verplaatst zonder menselijke richting. De robot maakt gebruik van meerdere camera’s om hem te helpen het assortiment items ervoor te “zien.”

Minder beschadiging producten

Via machine learning beslist de robot wat de beste manier is om een ​​bepaald item op te pakken, en algoritmen voor bewegingsplanning om de robot te helpen bij het navigeren door de robot. Uit voorlopige tests bleek ook dat de robot bepaalde producten veel minder snel beschadigt dan andere manipulatierobots die Amazon heeft getest.

De video en het robotsysteem erin zijn eind vorig jaar gemaakt in een gecontroleerde laboratoriumtest door Amazon-technologen. Dit robotprototype kan alleen items verplaatsen die minder dan een kilo wegen. Bij het testen werd de robot gevraagd om honderden verschillende items in deze gewichtsgroep te hanteren en greep en verplaatste hij met succes ongeveer 95 procent ervan, aldus Amazon-woordvoerder Xavier Van Chau

Het bedrijf werkt aan grijpoplossingen die elk type item kan verwerken dat in een Amazon-doos zou kunnen passen, misschien door een knijperhulpstuk te combineren met een populaire zuigmethode, en het systeem te laten trainen om te weten welke “hand ” moet worden gebruikt voor welk item.

Amazon verwacht het robotsysteem in 2023 in een niet-gespecificeerd aantal fulfilmentcentra te introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven