26 miljoen euro: DB Schenker investeert in Kroatische AMR’s • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

26 miljoen euro: DB Schenker investeert in Kroatische AMR’s


DB Schenker ziet potentie in de autonome mobiele robots (AMR) van Gideon Brothers. De logistiek dienstverlener investeert 31 miljoen dollar (circa 26 miljoen euro) in het bedrijf.

De robots van de Kroatische start-up Gideon Brothers zijn in staat om 800 kilo te verplaatsen en kunnen veilig opereren in een magazijn. De robots zijn bijvoorbeeld uitgerust met machine learning en stereoscopische camera’s zodat ze magazijnmedewerkers nooit in de weg lopen. Hiernaast kunnen de robots erg snel worden opgeladen.

Succesvolle pilot

In 2019 draaiden de robots al mee in het distributiecentrum van DB Schenker in Leipzig. Die proef is zo goed bevallen dat DB Schenker de samenwerking met Gideon Brothers intensiveert. DB Schenker zal niet alleen investeren in Gideon Brothers, maar zal de robots ook inzetten in zijn magazijnen in Rusland.

“Deze investering in de ontwikkeling van AMR’s bewijst eens te meer de ambitie van DB Schenker om de voorloper op het gebied van innovatie te zijn”, zegt Xavier Garijo van DB Schenker. 

Revolutie

Garijo: “Onze samenwerking met Gideon Brothers geeft ons toegang tot de beste robotica en intelligente material handling-oplossingen om onze klanten op de meest efficiënte manier van dienst te zijn (…) Samen met Gideon Brothers willen een revolutie teweegbrengen in logistieke bedrijfsmodellen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven