Teamwork

Ongeveer vijfhonderd magazijnmedewerkers van Amazon in Duitsland hebben het werk tijdelijk neergelegd. Maandagochtend staakte het personeel van de distributiecentra in Rheinberg, Werne (Nordrhein-Westfalen), Bad Hersfeld (Hessen) en Koblenz (Rheinland-Pfalz).

De medewerkers meldden zich maandag op de werkvloer, maar in de loop van de ochtend hielden zij met het werk op. Met de stakingen, die tot dinsdagavond duren, wil het personeel de druk op het bestuur van Amazon opvoeren. De werkvloer eist immers een nieuwe CAO met daarin een loonsverhoging.


Amazon-personeel in Amerikanse dc’s lijdt aan ‘ernstige emotionele stress’, meldde The Daily Beast in maart. Wij schreven er dit artikel over.

Amazon ziet vooralsnog niets in een nieuwe CAO: “Amazon is een goede en eerlijke werkgever met aantrekkelijke lonen vanaf de eerste dag”, zo laat de webgigant in een verklaring weten. “Collectieve arbeidsovereenkomsten zijn een teken van respect en erkenning van werk. Dat is wat de medewerkers van Amazon vragen”, countert Stefanie Nutzenberger van vakbond Verdi.

‘Geen leveringsproblemen’

Amazon stelt verder dat de bezorging van pakketjes geen vertraging zal oplopen. Nederlandse klanten van Amazon worden overigens ook vanuit de Duitse dc’s bediend. Tim Schmidt, secretaris van de vakbond, hoopt juist wél dat er vertraging ontstaat omdat dat de top van Amazon wakker kan schrikken: “We kunnen ook op woensdag nog gaan staken…”, aldus Schmidt in een interview met WDR.

Amazon-medewerkers staakten al eerder

Het is niet de eerste keer dat het personeel van Amazon in staking gaat; in november 2017 werd er in zes van de elf Duitse distributiecentra gestaakt. Naast betere beloningen eist het personeel minder werkdruk.

https://twitter.com/_verdi/status/1118061983595671552


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven