Marktnieuws

Werknemers van e-commercebedrijf Amazon protesteerden tijdens Black Friday traditiegetrouw tegen ‘inhumane werkomstandigheden’. Tijdens de koopjesdag protesteerden honderden werknemers bij distributiecentra in Engeland. Ook in Spanje en Frankrijk ging het distributiepersoneel de straat op.

De Britse vakbond GMB Union bekritiseert de manier waarop Amazon met haar personeel omgaat. De vakbond becijferde eerder dat er in de afgelopen drie jaar 600 ambulances moesten uitrukken naar de Britse distributiecentra van de online speler. “De omstandigheden waarin onze leden bij Amazon werken, zijn ronduit onmenselijk. Ze breken botten, raken bewusteloos en worden in ambulances meegenomen. We staan op en zeggen: ‘Genoeg is genoeg’. Dit zijn mensen geld voor Amazon verdienen. Mensen met kinderen, huizen, rekeningen om te betalen – het zijn geen robots.”

Rond drukke periodes wordt vaker gestaakt bij Amazon. Ook in Duitsland leggen magazijnmedewerkers bijna jaarlijks het werk neer rond de Kerstperiode.

Amazon weerlegt beschuldigingen

Amazon is niet onder de indruk van de beschuldigingen van GMB. “Al onze locaties zijn veilige plekken om te werken. Berichtgeving waarin het tegenovergestelde wordt beweerd, klopt niet. Volgens de Britse overheid heeft Amazon gemiddeld meer dan 40 procent minder ongelukken dan andere transport- en opslagbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. We moedigen iedereen aan om onze arbeidsvoorwaarden te vergelijken met anderen en zelf te komen kijken bij één van de rondleidingen die we elke dag aanbieden in onze centra in het Verenigd Koninkrijk.”

Amazon ontkent verder dat de stakingen voor ongeregeldheden in de bezorging hebben gezorgd. “Ons Europese fulfilment netwerk is volledig operationeel en we blijven gefocust op de bezorging aan onze klanten. Berichten die dit weerleggen kloppen simpelweg niet.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven