Ga naar hoofdinhoud

Zetes groeit in Goods ID


Zetes, systeemintegrator van oplossingen voor de automatische identificatie (auto-ID) van mensen en goederen, heeft cijfers gepresenteerd in de lijn der verwachting. De groepsomzet bedroeg in 2006 €137,5 miljoen, en de nettowinst € 4,4 miljoen.

Zetes boekte een aanzienlijke omzetgroei in Goods ID (+€ 21 miljoen, ofwel +23%). De organische groei van 13,5% valt voor een groot deel toe te schrijven aan de ontplooiing van spraaktoepassingen in magazijnen. Bovendien nam Zetes in het vierde trimester zijn enige pan-Europese concurrent Peak Technologies Europe over. De Peak-bedrijven dragen ongeveer 9 miljoen euro bij aan de omzet van 2006. Bij gebrek aan lokale externe groeimogelijkheden heeft Zetes een activiteit opgestart in Italië en Israël. Voor de ontwikkeling van deze activiteiten kan Zetes bogen op de knowhow van zijn internationale competentiecentra en op de vraag van multinationale klanten.

People ID
Voor People ID was 2006 een jaar van consolidatie: de omzet uit middellange- en langetermijncontracten ging er ten opzichte van 2005 met € 6,9 miljoen op vooruit (+36%). Het contract voor de Belgische identiteitskaart werd uitgebreid met de identiteitskaart voor kinderen jonger dan 12 jaar (Kid’s card) en andere kaarten voor niet-Belgische inwoners van België. Voor deze twee categorieën werd de testfase opgestart, maar de eraan verbonden inkomsten blijven vooralsnog erg beperkt. Het is de verwachting dat ze vanaf 2007 en vooral in de loop van de daaropvolgende jaren voor bijkomende inkomsten zullen zorgen.

In tegenstelling tot het project omtrent de identificatie van de kiezers in Congo bij de verkiezingen van 2005, dat goed was voor een omzet van € 30 miljoen, heeft Zetes in 2006 geen project van een vergelijkbare omvang uitgevoerd. Dit verklaart de omzetdaling van deze divisie met 47%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven