Workshop voor te zware chauffeur • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Workshop voor te zware chauffeur


Zestig procent van de beroepschauffeurs en hun collega’s op kantoor en in het magazijn is te zwaar. Dat blijkt uit een vragenlijst die 13.500 medewerkers uit de transportsector hebben ingevuld voor BGZ-wegvervoer. Het kennis- en adviescentrum voor arbeid en gezondheid in het goederenvervoer en de logistiek, houdt kantoor in Gouda.

Beroepschauffeurs die wat aan hun gewicht willen doen, kunnen hulp krijgen van een fit-coach, die de transportsector betaalt.
“ Chauffeurs hebben een onregelmatig vak. Voor hen is het extra lastig om een goede leefstijl te hanteren, daarom ligt het percentage chauffeurs dat te zwaar is, hoger dan het landelijk gemiddelde van 46 procent’’, zegt Niels Mooij van BGZ.

Het adviescentrum ondervroeg de chauffeurs in het kader van de campagne Fit op de rit, die sinds november wordt gevoerd. Wie flink overgewicht heeft kan eerder ziek worden en wanneer dat gecombineerd wordt met een hoge bloeddruk is er een grotere kans op een hartinfarct.

Afvallen
Te zware chauffeurs kunnen vanaf eind maart terecht op een van de twintig bijeenkomsten (fitpleinen) in het land. Daar kunnen ze een medische test ondergaan en krijgen ze tips over voeding en werkomgeving. Voor wie meer wil is er de fit-coach.
Bedrijven kunnen tegen kostprijs een workshop Leefstijl bestellen, en in een dagdeel hun medewerkers laten kennismaken met oorzaken en gevolgen van overgewicht, en laten uitleggen wat mensen er zelf aan kunnen doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven