Ga naar hoofdinhoud

Witron realiseert nieuw DC Ferdinand Bilstein UK


WITRON Logistik + Informatik GmbH bouwt het nieuwe distributiecentrum voor Ferdinand Bilstein (FEBI) in Markham Vale, Groot Britannië. Ferdinand Bilstein is een distributeur van automotive spare parts. Aannemer Witron deed al eerder de automatisatie van het hoofd distributiecentrum (DC) in Ennepetal, Duitsland.

Stapelkraan

De kern van het logistieke centrum met een afmeting van 19,000 m2  is Witron’s Order Picking System (OPS). Vanaf december 2017 worden 50,000 artikelen direct gepicked in de kartonnages of pallet modules en direct verzonden naar de tussenhandel, winkels of B2B klanten in geheel het Verenigd Koninkrijk, Kanaal Eilanden en Ierland. Het nieuwe DC komt vlakbij de belangrijke M1 autobaan. Op piekdagen is het DC in staat om met behulp van het geautomatiseerde ‘small parts warehouse’ (AS/RS) meer dan 2,200 kartonnages en meer dan 800 pallet modules op een kosteneffectieve wijze te verwerken.

Het OPS wordt uitgevoerd met 22 ‘pick & pack’ werkstations en is gebaseerd op een ‘good-to-man’ principe en beschikt over 215,000 bak locaties verdeeld over 12 gangen. Het DC is in staat om een dergelijke capaciteit te realiseren enerzijds dankzij de AS/RS systeem dat is uitgevoerd met een speciale ‘stapel’-kraan met een dubbele laad capaciteit waarbij het mogelijk is om iedere handeling maar liefst vier bakken tegelijkertijd te hanteren en anderzijds door Witron’s dubbele ‘loop’ oplossing.

Reboxing

Andere belangrijke proces eenheden voor het verpakkingsproces zijn bijvoorbeeld de ‘reboxing’ ofwel ompak werkstations als de ‘kitting’ werkstations. Bij de laatst genoemde werkstations worden specifieke kits samengesteld bestaande uit verschillende artikelen en als geheel verkocht. Deze werkstations zijn geïntegreerd in het gehele Witron concept. Deze verpakkingseenheden zijn modulair en kunnen in de toekomst eventueel worden uitgebreid.

In de project scoop is een hoogbouw magazijn met negen palletgangen met meer dan 10,000 palletlocaties opgenomen. Daarnaast komen er ook stellingeneenheden voor de opslag van het verpakkingsmateriaal met geïntegreerde ‘cantilever’ stellingen met additionele 720 locaties. Hier worden de ‘uglies’ en snellopers manueel gepickt. Ook het hoogbouwmagazijn zal worden aangestuurd met Witron’s WMS systeem. De orders van de verschillende pick gebieden worden geconsolideerd en op de juiste expeditie volgorde klaargezet wat de efficiëntie ten goede komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven