Ga naar hoofdinhoud

Witron bouwt nieuw DC voor Rema 1000


De Noorse supermarktketen Rema 1000 laat binnen een jaar na Stavanger ook een nieuw DC bouwen in Vinterbro. Witron is hoofdaannemer voor de bouw van het distributiecentrum van 50.000 vierkante meter dat 574 winkels gaat bevoorraden.

In het nieuwe DC in Vinterbro installeert Witron zijn volledig automatische en semi-automatische picking-systemen OPM (Order Picking Machinery), DPS (Dynamic Picking System) en CPS (Car Picking System). Het DC verwerkt zowel droog-, vers- als vriesgoed. De bakken worden op een ‘winkelvriendelijke’ manier gepickt en op pallets geplaatst. Hierbij houdt het systeem rekening met de indeling van de winkel, zodat het vullen van de schappen daar veel gemakkelijker is.

Dynamische picking

Het systeem bepaalt op basis van onder andere verkoopvolume, orderstructuur, weekcycli, seizoensinvloeden en ABC-krommen dynamisch of de producten volledig automatisch gepickt moeten worden van de voorraadpallet of semi-automatisch uit voorraadbakken of layer-trays ter grootte van een pallet. Afhankelijk van deze factoren beslist het systeem ook of het de producten volledig automatisch op volle, halfvolle of voor eenderde gevulde pallets direct uit het stellingmagazijn verwijdert. “Dit resulteert in flexibele, holistische en ergonomisch verantwoorde bedrijfsprocessen”, aldus Witron.

 

Samenvoegen

“Noorwegen strekt zich van noord tot zuid uit over een afstand van ruim 2000 kilometer”,  vervolgt Witron haar toelichting. “Daarom moet elke pallet en elke vrachtwagen optimaal met goederen gevuld zijn voor levering aan de verschillende winkels. Bestellingen moeten hiervoor zoveel mogelijk worden samengevoegd.” DPS doet producten in kleine aantallen (piece picking), daarom rechtstreeks in de transportdoos en stuurt die naar het OPM-systeem. Dat systeem stapelt de dozen automatisch op pallets, samen met grotere kratten en andere verpakkingseenheden.

Een gemechaniseerde transportbuffer consolideert alle pallets met droog- en versgoed en leidt deze via een lopende band naar de vrachtwagen. Vriesgoed wordt in een aparte koude zone gebufferd en net voor het naar de vrachtwagen gaat, naar de uitleverzone gevoerd. Daarbij sorteert het systeem alle producten op basis van de indeling van de winkel en de optimale route.

FAS, een dochteronderneming van Witron, ontwikkelt en produceert het grootste deel van het gebruikte transportbandensysteem.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven