Witron automatiseert Nedis dc voor e-commerce • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Witron automatiseert Nedis dc voor e-commerce


Het logistieke centrum van Nedis in ’s-Hertogenbosch wordt door magazijnautomatiseerder Witron uitgebreid en aangepast aan de groeiende e-commerce markt van deze groothandel in consumentenelektronica en accessoires.

Afgelopen jaar heeft de Zwitserse Dätwyler Holding – met dochter Distrilec – de Nederlandse groothandel Nedis overgenomen. Distrilec en Nedis hebben tengevolge van het samengaan besloten om de logistiek in dit distributiecentrum te centraliseren en te optimaliseren. Daarvoor werd magazijnautomatiseerder Witron ingeschakeld.

Order Picking System

Het huidige logistieke systeem binnen het distributiecentrum is ontworpen en gebouwd door hoofdaannemer Witron. Het bestaat uit 36 werplekken voor de orderverzameling, 66.000 bakken-locaties en 28.000 pallet-locaties. Naar aanleiding van de bovengenoemde samenwerking en de goede ervaringen met het distributiecentrum in de afgelopen jaren, heeft Nedis besloten de logistiek te optimaliseren en hier te centraliseren. Het centrum gaat alle Europese klanten bedienen, wordt uitgebreid en perfect aangepast aan de alsmaar groeiende e-commerce markt van Nedis. Het bestaande systeem heeft tal van modulaire uitbreidingsmogelijkheden. Dit heeft het mogelijk gemaakt om het systeem naast het bestaande DPS uit te breiden met een OPS (Order Picking System) van Witron. Er zijn nog meer uitbreidingen gepland. Zodra die voltooid zijn, wordt het gehele assortiment van Distrilec overgebracht naar het Nederlandse distributiecentrum. Het uitgebreide assortiment bestaat uit meer dan 250.000 items. Het gaat om artikelen en accessoires op het gebied van elektronica, automatisering, meet- en regeltechniek en IT. Het doel is dat iedere klant de volgende dag de bestelde goederen ontvangt. Zo realiseert Distrilec een efficiënt distributiecentrum en bouwt het bedrijf voort op eerdere investeringen.

Stapsgewijze uitbreiding

Vanaf najaar 2014 staat een stapsgewijze invoering gepland. De uitbreiding omvat een innovatief AS/RS magazijnsysteem van 12-gangen. Dit is een ruimtebesparende oplossing waarbij er slechts 57.000 opslaglocaties nodig zijn, om meer dan 85.000 bakken van verschillende afmetingen op te slaan. De gebruikte voorraadbakken worden opgedeeld in maximaal twaalf compartimenten, de orderbak in maximaal vier delen. Er worden bovendien twintig moderne ergonomisch verantwoorde orderverzamelstations met bijbehorende verpakkingslocaties toegevoegd. Met behulp van conveyors wordt de uitvoer van de DPS- en de OPS-modules op de verpakkingslocatie tot een complete bestelling samengevoegd.

Performance

Zodra het distributiecentrum is voltooid, kan het meer dan 1.600 bestellingen per uur verwerken en deze zodanig verzenden, dat ze overal in Europa de volgende dag aankomen. Bovendien kunnen er meer dan negentig pallets per uur worden samengesteld voor bulk orders en bulkgoederen. Met behulp van een algoritme dat zich al in de praktijk heeft bewezen, berekent het systeem op basis van de bestellingen van iedere klant, de optimale afmeting van de verpakking. Het gehele systeem omvat ook een dynamisch intern transportsysteem, dat wordt bestuurd door een warehouse managementsysteem (WMS) van Witron.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven