Ga naar hoofdinhoud

Witgoedmagazijn Coolblue Tilburg uitgebreid


Online retailer Coolblue heeft zijn distributiefaciliteiten in Tilburg uitgebreid door 36.000 vierkante meter aan het bestaande DC te bouwen op bedrijvenpark Vossenberg-West II. De aanleiding is dat het bedrijf sinds oktober 2015 is begonnen met het zelf thuisbezorgen van witgoed (wasmachines en andere grote keukenapparatuur). De dienst CoolblueBezorgt is volgens Coolblue succesvol en klaar voor een verdere uitrol.

9400 palletplaatsen

In één van de nieuwe hallen wordt het witgoed op een hoogte van ruim tien meter dubbeldiep opgeslagen in palletstellingen met draadroosterlegborden van SSI Schäfer (circa 9400 palletplaatsen), waarbij de goederen aan beide zijden van het gangpad toegankelijk zijn. De orderverzamelaar maakt hierbij gebruik van een reachtruck met witgoedklem op hoogte, waardoor het witgoed veilig en nauwkeurig – zonder gebruik te maken van pallets – kan worden getransporteerd en opgeslagen.
De DC-uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2015, toen werd begonnen met de realisatie van 25.000 vierkante meter distributieruimte. Na de recente uitbreiding beslaat het distributiecentrum 60.000 vierkante meter. Magazijninrichter SSI Schäfer is verantwoordelijk voor de levering van de magazijnstellingen en kunststof magazijnbakken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven