Weer ISO-certificaat voor Wim Bosman • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Weer ISO-certificaat voor Wim Bosman


Opnieuw heeft de Wim Bosman Groep zijn certificering binnen conform de kwaliteitsnormen ISO 9001 (kwaliteit), ISO 14.001 (milieu) en HACCP (voedselveiligheid). Na een intensieve auditweek, van 31 maart t/m 3 april, bij diverse vestigingen van Wim Bosman in Nederland, België en Roemenië, kreeg de groep opnieuw zijn certificaten.  De certificering is uitgevoerd door de daartoe bevoegde tak van SGS (Société Générale de Surveillance); International Certification
Services. 

De auditoren spraken in het eindoordeel vol lof over hoe één en ander bij Wim Bosman wordt geïmplementeerd en beheerst. Bij de Wim Bosman vestiging in Genk werd bijvoorbeeld geen enkele tekortkoming geconstateerd tijdens de HACCP-audit. Quality and Environmental Manager Jules van de Pavert van de Wim Bosman Groep zegt: “Zeker inzake HACCP is dit voor Wim Bosman Contract Logistics in Genk een belangrijke ontwikkeling voor de bestaande klanten in de food sector en verdere
uitbouw in deze sector.”

Roemenië
Ook voor Wim Bosman in Roemenië was de ISO-audit dit jaar weer succesvol. Met name in landen die pas kort tot de EU zijn toegetreden, is het behalen van een ISO-certificaat een belangrijke stap en een erkenning van hun kwaliteit. Wim Bosman SRL bezit al sinds 2002 een ISO 9001 certificaat. Naast deze ISO-audits zullen de vestigingen van Wim Bosman in ’s-Heerenberg eind deze maand ook de SQAS-toets (Safety and Quality Assessment System) ondergaan. Met deze toets wordt gekeken of een bedrijf voldoet aan de eisen die gesteld worden met betrekking tot de veiligheid en kwaliteit tijdens opslag, overslag en transport van verpakte ADR-goederen.
Deze toets wint de laatste jaren aan populariteit en geeft in combinatie met ISO een nog betere waarborging van de kwaliteit, veiligheid en milieu binnen de organisatie. Met name voor bedrijven in de chemische sector is deze toets erg belangrijk.

Continu proces
ISO staat voor International Organization for Standardisation. Deze organisatie stelt onder meer de ISO 9001:2000 en 14.001 normen op. Het kwaliteits- en milieuproces binnen een organisatie stopt natuurlijk niet wanneer het certificaat behaald is. Het is een continu verbeteringsproces, dat leidt tot een verdere efficiency en hogere kwaliteit van de diensten binnen de organisatie. Jaarlijks wordt getoetst of het systeem nog steeds goed beschreven is en of er innoverend en verbeterend wordt gewerkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven