Ga naar hoofdinhoud

Webshops verwachten topdrukte


Webshops zetten zich schrap voor topdrukte vandaag. Vooral vanavond verwachten ze dat consumenten massaal online kerstcadeaus gaan inslaan.

Daniel Ropers, directeur van online warenhuis bol.com, denkt records te gaan breken. Hij verwacht vandaag twee miljoen bezoekers op zijn site. “Ik denk dat we 350.000 cadeautjes gaan verzenden.”

Extra omzet

Ook wehkamp.nl en Coolblue verwachten een topdag te draaien. Vorig jaar leverde de periode vlak voor kerst Nederlandse webwinkels gemiddeld 38% extra omzet op. Begin deze maand was de sinterklaasperiode al goed voor een flink hogere online omzet. Vooral Coolblue zag zijn omzet flink stijgen, met een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder. In totaal boekten online retailers in de vijf weken voorafgaand aan Sinterklaas een kwart meer omzet dan vorig jaar.

Volgens Detailhandel Nederland gaat 70% van de totale online kerstomzet naar retailers die ook een fysieke winkel hebben. Vorige week maakte de brancheorganisatie bekend te rekenen op 815 miljoen extra omzet voor winkeliers rond kerst, iets meer dan vorig jaar.

Bron: De Financiële Telegraaf

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven