Waar gespen handig voor zijn • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Waar gespen handig voor zijn


Gespen zijn metalen sluitingen die in verschillende vormen verkrijgbaar zijn. Een gespis een onderdeel van de riem die wordt gezien als een sieraad voor verschillende onderdelen om iets bij elkaar te houden. Het bestaat uit een ring met een haakje. Het haakje wordt gezien als een ‘tong’ waarmee de gesp wordt vastgemaakt. Het is een sluiting vorm die is uitgevonden door de Romeinen. Er zijn diverse onderdelen die  deze sluiting vorm gebruiken.

Gespen als onderdeel van de riem

Een riem is een accessoire dat veel gebruikt wordt bij kleding. Het is een band die rondom iemands middel zit. De riem kan uit verschillende materialen worden gemaakt. De gespen zorgen ervoor dat de riem bij elkaar gesloten wordt om een kledingstuk op zijn plaats te houden. Het is een onderdeel dat zowel door vrouwen als mannen gebruikt wordt. Dit onderdeel wordt niet alleen als sieraad gezien, maar ook als een functioneel onderdeel voor bijvoorbeeld zadels, koffers en tassen. Het is een praktisch onderdeel dat veel voordelen kent. Bij het kleinste onderdeel kan het item worden toegepast om ervoor te zorgen dat bepaalde onderdelen makkelijker met elkaar verbonden worden.

Diverse soorten

Er zijn diverse types en maten verkrijgbaar. Iedere soort heeft zijn eigen functie. Door de grote hoeveelheid collecties die er bestaat is hier onder een rijtje samengesteld om inzicht te krijgen in de keuze:

  • Gesp van metaal: Dit is een sluitingssysteem gemaakt van metaal. Deze soort kan gemaakt worden in tinten als koper, zilver of goud. Het is een stevige stof dat lastig kapot te maken is.
  • Kunststof gesp: Het is een licht gewicht gesp maar erg sterk. Deze soort is in verschillende kleuren en maten verkrijgbaar
  • Gilet gespen: Met een gilet gesp is het mogelijk om een riem te verstellen. Het is een item dat veel wordt gebruikt bij bandjes.
  • Steampunk gespen: Deze is voornamelijk gemaakt van kunststof. Het is een kunstwerk dat bij een type kledingstijl past.
  • Stras gespen: op carnavals outfits zijn deze sluitingsvormen vaak te zien. Deze sluiting vorm heeft een blinkend effect en kan gemaakt worden van kunststof of metaal.
  • Inhaak gespen: Deze wordt veel gebruikt om de riem in elkaar te klikken. Het is een schuifsluiting systeem dat wordt vastgemaakt aan het uiteinde van een elastische riem.

Online zijn er meerdere collecties te vinden waar een gesp voor gebruikt kan worden. Ook zijn er diverse afmetingen. De verhoudingen bepalen het vermogen om iets bij elkaar te houden. Bij het bestellen van een gesp dient hier rekening mee  gehouden te worden.

Eenvoudig een riem maken

Een eigen riem maken hoeft niet moeilijk te zijn. Voor het maken van een riem is het handig om de volgende spullen in huis te hebben:

  • Stof of leer
  • Gespen
  • Gaatjestang
  • Meetlint

Bij het opmeten van de trailer wordt de lengte van de riem bepaald . Zorg ervoor dat er wat ruimte overblijft om de gespen te monteren. Deze wordt in het eindstadium aan de riem vastgenaaid. De breedte van de riem wordt bepaald door de afmeting van de gesp. Deze is verkrijgbaar in verschillende soorten. Met behulp van de gaatjestang , kan de riem op de juiste manier versteld worden. Monteer alle onderdelen bij elkaar en de riem is klaar. Het is mogelijk om een gedetailleerde riem te maken met een patroon. Hier is online meer over te vinden.

Een gesp kopen voor uw riem?

Op zoek naar gespen die ervoor zorgen dat twee uiteindes bij elkaar gehouden worden? Of wilt u juist zelf een riem maken? Op deze website kunt u de juiste gespen vinden. Bekijk nu de collectie en ontdek de verschillende types.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven