Ga naar hoofdinhoud

Vos Logistics mikt op 2-sterren dc in Oss


Europees logistiek dienstverlener Vos Logistics bouwt een duurzaam distributiecentrum op industrieterrein De Geer in Oss. Het dc wordt gebouwd naar de normen van duurzaamheidskeurmerk BREAAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method). De logistiek dienstverlener mikt op een twee-sterrencertificering.

Met de bouw van het dc zet Vos Logistics zijn duurzame koers voort. Vorig jaar zomer ontving de onderneming al het BREEAM-NL nieuwbouw oplevercertificaat ‘Very Good’ (drie sterren) voor het nieuwe distributiecentrum in Roosendaal.

Goed bereikbaar

Het distributiecentrum in Oss is goed bereikbaar, zowel over de weg als via het water (Maas-haven) en per spoor. Met deze uitbreiding komt de totale warehousecapaciteit van Vos Logistics in de Benelux en Duitsland op 170.000 m2. Het gebouw bestaat uit 24.300 m² opslagruimte met 33 loadingdocks en faciliteiten voor het laden en lossen van Ecocombi’s, 680 m² kantoorruimte en een mezzanine van 800 m2.

Werkgelegenheid

Vos Logistics huurt het distributiecentrum, dat wordt gebouwd door logistiek vastgoed investeerder Montea, voor een periode van zeven jaar. Volgens plan wordt het op 1 oktober 2014 in gebruik genomen. Vos Logistics heeft een optie voor verdere uitbreiding met twee hectare. Het nieuw te bouwen logistieke centrum levert vooralsnog 80 nieuwe arbeidsplaatsen op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven