Ga naar hoofdinhoud

Vijfde onderscheiding voor Crown TSP 6000


Crown´s TSP 6000 smallegangentruck heeft de Red Dot Award: best of the best ontvangen. Crown ontving al vier eerdere design-awards voor zijn innoverende ontwerp.

Dit is de hoogste onderscheiding van de Red Dot Award, één van de grootste en voornaamste internationale prijzen toe te kennen voor design. Deze onderscheiding wordt door een jury van deskundigen slechts toegekend aan producten van topklasse die baanbrekend zijn in hun soort. Onder het recordaantal van 2548 ingezonden producten was de TSP 6000 van Crown de enige heftruck die werd bekroond met de Red Dot: best of the best voor zijn uitmuntende en innoverende ontwerp.

Expositie
De internationale jury van gerenommeerde ontwerpdeskundigen bestudeert, test en beoordeelt de producten aan de hand van criteria zoals innovatiegraad, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, ecologische verenigbaarbeid en gebruikersgemak. Het Essen Design Zentrum Nordrhein Westfalen in Duitsland selecteert sinds 1955 jaarlijks uitmuntende ontwerpkwaliteit en geeft de bekroonde producten officieel eerbetoon in een expositie.

Revolutionair platform
In het Verenigd Koninkrijk won de TSP 6000 op de FLTA Awards 007 de prestigieuze onderscheiding voor innovatie. De jury was onder de indruk van zijn geweldige prestatie in  smalle gangpaden, zijn revolutionaire platform, stoel en zijn nieuwste masttechnologie.
De TSP 6000 zal een jaar lang in Essen, Duitsland worden tentoongesteld in het Red Dot Design Museum, de grootste expositie van hedendaags design op wereldniveau. Van 15 maart tot augustus 2007 staat de truck ook tentoongesteld in het paviljoen van het iF Design Forum in Hannover. 

Vijfde onderscheiding
Dit is de vijfde onderscheiding die de TSP 6000 ontvangt voor zijn innoverend industrieel ontwerp. Eerder ontving de truck de iF Product Design Award voor 2007. Op de Industrial Design Excellence Awards 2006, die in de VS door de Industrial Designers Society of America en het magazine Business Week werd georganiseerd, won de truck de “zilveren IDEA” en ontving het de “Good Design” onderscheiding van het Chicago Atheneum: Museum of Architecture and Design.

Driepuntsophanging
Veelzijdigheid is een belangrijk kenmerk van Crown´s TSP 6000. Door de compacte driepuntsophanging heeft de truck een kleine draaicirkel en kan hij orderverzameling, vervoer en verplaatsing van goederen combineren. Het resultaat is een vorkheftruck voor zeer smalle gangpaden die een nieuwe norm introduceert voor optimale benutting van de ruimte en maximale productiviteit bij materiaalbehandeling.

Efficiënte orderverzameling
Een uniek aspect van de truck is zijn innoverende stoelontwerp. De MoveControlTM -stoel is verticaal verstelbaar en kan 110° worden gedraaid in één van de vier standen. Dit garandeert efficiënte orderverzameling aangezien de bestuurder uitstekend zicht op en onbelemmerde toegang tot de goederen heeft en comfortabel kan in- en uitstappen. Dankzij de multifunctionele bedieningselementen op de armleuning kunnen meerdere lastbehandelingstaken gelijktijdig worden uitgevoerd, waardoor de bestuurder kostbare tijd bespaart en de productiviteit toeneemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven