Ga naar hoofdinhoud

VIDEO | Undercover in het dc van Bol.com: ‘Het is treurig’


Jeroen van Bergeijk ging vorig jaar vijf weken undercover in het distributiecentrum van Bol.com in Waalwijk. De journalist publiceerde er een groot verhaal over in de Volkskrant en later volgde het boek ‘Binnen bij bol.com’

Van Bergeijk kreeg via een uitzendbureau een baan bij Bol.com en schrok van de arbeidsomstandigheden. “Al had ik erger verwacht. Het zijn geen Amerikaanse toestanden zoals bij Amazon.”

Bekijk het interview hier.

Personeel hoort vaak pas een dag van tevoren of ze wel of niet moeten werken, arbeidsmigranten wonen op campings in de buurt, krijgen slecht betaald (een tientje bruto per maand) en werken soms wel elf uur op een dag, er wordt constant op de pickprestaties gelet (‘naming and shaming’) en medewerkers moeten vele kilometers afleggen per dag.

In dit interview met Omroep Brabant blikt Van Bergeijk terug op zijn undercoveroperatie in het distributiecentrum van de webwinkel. 

Van Bergeijk werkte eerst op de afdeling retouren. Tachtig procent van de retouren wordt niet meer verkocht. Een enorme kostenpost zou je denken, maar Van Bergeijk legt uit hoe Bol.com hier toch geld aan verdient. 

Van Bergeijk is overigens niet tégen online shoppen, maar plaatst wel kritische kanttekeningen. Zijn boek is overigens te bestellen via … Bol.com. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven