Ga naar hoofdinhoud

Verzuim in sector gedaald


Het verzuim in de sector transport en logistiek is afgelopen twee jaar gedaald en de gezondheid van werknemers is verbeterd. Ook is het draagvlak onder werkgevers en werknemers om te werken aan duurzame inzetbaarheid gegroeid. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit het Trendrapport 2011 dat Gezond Transport dinsdag publiceerde.

Bijna 900 werkgevers en ruim 4.700 werknemers deden mee aan het onderzoek van Gezond Transport. Met dit onderzoek brengt Gezond Transport periodiek cijfers en trends in kaart rondom arbeid en gezondheid. Deze informatie helpt bedrijven, werknemers, sociale partners en Gezond Transport zelf om effectief te werken aan de inzetbaarheid van werknemers in de sector.
In vergelijking met 2009 vinden meer bedrijven het belangrijk dat werknemers gezond de eindstreep halen. Iedereen is hard nodig, omdat steeds meer mensen met pensioen gaan en goede mensen in de toekomst lastig te vinden zijn. Niettemin geeft bijna de helft van de werknemers aan het huidige werk niet tot het pensioen te willen blijven doen, of hierover geen mening te hebben. Belangrijkste redenen hiervoor zijn de fysieke zwaarte van het werk, de werkdruk/stress en de hoogte van het salaris. Vier op de tien werkgevers voorzien knelpunten bij het inzetbaar houden van oudere werknemers. De verantwoordelijkheid voor de inzetbaarheid van werknemers ligt volgens de ondervraagden bij werkgevers en werknemers gezamenlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven