Ga naar hoofdinhoud

Van Riet MHS levert sorteersysteem voor Europees dc


Van Riet Material Handling Systems B.V. is momenteel bezig met het realiseren van een expeditie-sorteersysteem voor een relatie met een Europees distributiecentrum in het Belgische Houthalen.

Vanuit dat magazijn worden gereedschappen uitgeleverd aan Europese klanten en de eisen die worden gesteld aan leverbetrouwbaarheid, transport- en sorteerbetrouwbaarheid, systeembeschikbaarheid en systeembetrouwbaarheid zijn dan ook hoog. Van Riet MHS heeft daarom een systeem op maat voorgesteld in samenwerking met Interroll Axmann, en daarmee de opdracht gekregen. Naast het specifieke systeemontwerp bevat het voorstel ook een volledig servicepakket voor meerdere jaren.
 
Systeem op maat
Het nieuwe systeem heeft een zo kort mogelijke sorter, met zo min mogelijk vloerbeslag om maximale ruimte over te houden voor cross dock-activiteiten voor pallets. Er zijn uitgangen zowel voor jiffies (zakken) als voor dozen (chutes). Het vervoersgemak is groot door de productvriendelijke overgangen en zijgeleiding. Speciale fotocellen zorgen voor herkenning van kleine of lage producten door speciale fotocellen. Het systeem verzorgt de afvoer van verzendorders van paktafels naar een Crossbelt-sorter die de verzendingen verdeelt naar 82 sorteerbestemmingen. Dozen worden onderweg automatisch gesloten, automatisch gescand, gewogen en geregistreerd. De vulgraad en het gewicht van de bestemmingszakken wordt bijgehouden.

Aanpassingen
Voor de betrouwbare doorloop van vooral de jiffies zijn er tal van speciale modificaties gedaan aan het systeem. Ter voorkoming van vastlopen zijn de overgangen en spleten geminimaliseerd, de zijgeleidingen en samenvoegpunten zijn aangepast en is er gewerkt met een kleine rol en kleine steek voor de rollenbanen. Het toegevoegde servicepakket bestaat uit preventief onderhoud, correctief onderhoud, modem support, een hulplijn en een uitgebreid pakket van reserveonderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven