UniCarriers verbetert ergonomie (TX)heftrucks • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

UniCarriers verbetert ergonomie (TX)heftrucks


UniCarriers biedt een nieuwe ergonomische besturingsfunctie voor de heftruckrange. Vanaf mei is de TX-serie leverbaar met de Ergologic-joystick. Met de Ergologic kunnen alle hydraulische functies met minimale krachtinspanning worden uitgevoerd. Hiermee wordt de keuze uit de bestaande besturingsmogelijkheden, vingertip, kruishendel en mechanische hendels uitgebreid met een vierde alternatief. De Ergologic-joystick is ontworpen volgens de hoogst ergonomische norm en is in de toekomst optioneel leverbaar op de complete heftruckrange van de fabrikant.  

De joystick is al standaard uitgevoerd op het reachtruck-model Tergo. Volgens de fabrikant kunnen heftruck- en reachtruckchauffeurs door de standaardisering gemakkelijker elkaars truck bedienen wanneer ze uitgevoerd zijn met de Ergologic. De joystick kent een controle-unit met alle functies van de klassieke bedieningshendels als heffen, dalen, sideshift functie en het mastkantelen. Naar wens zijn aanvullende functies beschikbaar als het met één druk op de knop in verticale positie plaatsen van de mast. De bewegingen van de Ergologic weerspiegelen de daadwerkelijke bewegingen van de heftruck; de bediening voelt hierdoor intuïtief en logisch aan.

Minder kans op RSI-klachten
Alle hendels en schakelaars worden met een minimale beweging van de vingers bediend waardoor gewrichten, spieren en pezen worden ontzien. Gebruikers kunnen repeterende bewegingen gedurende lange tijd uitvoeren zonder vermoeid te raken. De frequente bewegingen, als het bedienen van de heffunctie via hendels, worden door sterke spiergroepen uitgevoerd. Aangezien de Ergologic de belangrijkste besturingselementen in één bedieningseenheid centraliseert, kan het de kans op RSI verminderen, en blijft het mogelijk om meerdere hydraulische functies tegelijkertijd uit te voeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven