Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding plantensorter bij Metz


Bloemen- en potplantenspecialist Metz in Honselersdijk ziet de afdeling potplanten de afgelopen tijd gestaag groeien. Van Riet staat Metz al jaren bij in het optimaliseren van de interne logistiek, en ook nu is Van Riet door Metz gevraagd om de groeiende vraag naar potplanten het hoofd te bieden.

Hiervoor wordt de sorter voor plantenfusten uitgebreid, zowel in aantal uitgangen als in capaciteit. De normale capaciteit bedraagt 300 denen per dag. In drukke perioden kan deze worden opgevoerd naar 550 (traytjes-)denen. Het systeem heeft twee invoerbanen waar tegelijkertijd plantenfusten op gezet worden. Deze stromen voegen samen tot één, waarna de bestemming van ieder fust bepaald wordt door scanning van een barcodesticker.
Vervolgens worden de fusten verdeeld naar twee richtingen. Bij iedere baan worden vervolgens de fusten gesorteerd naar eindbestemming. Indien een bestemming volloopt omdat de producten niet worden afgenomen, lopen de fusten rond en worden ze opnieuw aangeboden. Alle fusten worden op de uitvoerbanen ingevoerd zonder dat ze tegen elkaar lopen. Hierdoor raken blaadjes en bloemen niet beschadigd. Juist de instabiliteit van het product en de geringe vormvastheid van de drager zijn de uitdagingen waarvoor Van Riet deze specifieke oplossing heeft ontworpen. Het systeem is vervolgens als een maatwerkpak aan de beschikbare ruimte en de specifieke klantwensen aangepast. Vanaf elke invoerbaan kan ieder plantenfust iedere uitgang (= klantbestemming) bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven