Uitbreiding DC modegroep FNG • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Uitbreiding DC modegroep FNG


FNG is een sterk groeiende modegroep met activiteiten in heel Europa. Onderdeel van de strategie van FNG is het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het creëren van synergie in de back-offices. Dit wordt onder andere gerealiseerd door het samenvoegen van de logistieke activiteiten in het DC in Zoetermeer. Costo zal een tussenvloer met aan- en afvoertrajecten installeren zodat ook de processen voor liggende goederen kunnen worden verbeterd.

De integratie van modegroep FNG in Zoetermeer is al enige tijd bezig. In 2016 werden naast het aanwezige Miss Etam de merken Promiss en Steps opgenomen en dit jaar zullen de merken Fred & Ginger, CKS en Baker Bridge deel gaan uitmaken van de voorraad.
Oorspronkelijk was het DC vooral ingericht voor de verwerking van hangende kleding. De nieuwe merken vragen echter om een opzet waarbij zogenaamd liggoed beter kan worden gepickt en verzonden. Bovendien moeten naast de retail- en e-commerce activiteiten ook wholesale werkzaamheden aan de bedrijfsvoering worden toegevoegd. Tenslotte zal in 2017 het DC niet alleen de Benelux beleveren, maar ook andere landen in Europa.

Tussenvloer

De sterk veranderende rol vraagt allereerst om een uitbreiding. Het huidige magazijn telt 28.000 m2 vloeroppervlak. Dit magazijn kent tweeploegendiensten met een totale pool van 130 medewerkers. De uitbreiding wordt gerealiseerd door de bouw van een tussenvloer van 2.500 m2 in combinatie met conveyors voor de aan- en afvoer.
De processen voor het liggoed waren destijds ingericht voor het retailconcept van Miss Etam. Met de toevoeging van e-commerce en wholesale leveringen moeten er noodzakelijke aanpassingen gedaan worden. Ook het WMS zal worden aangepast om de groei in werkzaamheden te kunnen opvangen.

Hogere output

“De uitbreiding is voor ons een belangrijke zet om in Zoetermeer een hogere output te kunnen realiseren,” aldus Klaas de Win, manager logistiek bij FNG Retail Services. Eind maart moet de vloer geïnstalleerd zijn en kan het DC in Zoetermeer opschakelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven