Ga naar hoofdinhoud

TVH verpakt effectiever met Autobag OneStep


TVH-Group Thermote & Vanhalst, (inter)nationaal one-stop-shop voor verkoop en verhuur van heftrucks, hoogwerkers en onderdelen, heeft de Autobag OneStep aangeschaft om het rendement van zijn verpakkingsafdeling te verhogen.

Thermote & Vanhalst was op zoek naar een efficiënte manier om de verpakking van spare parts in plastic zakjes verder te automatiseren. Daarvoor werd al wel gewerkt met Autobag-machines, maar het verpakken van verschillende referenties in kleine hoeveelheden werd nog met de hand gedaan.

Efficiënt
De Autobag AB255 OneStep was dan ook een logische keus voor Thermote & Vanhalst. De machine werkt met drie types zakken. De magazijnbakken met de te verpakken onderdelen worden gesorteerd per type zak. De barcode op de bak bevat alle informatie om de verpakkingsopdracht efficiënt te kunnen uitvoeren. Zo haalt de verpakker via het netwerk alle opdrachten uit de centrale databank van het prepackcenter. Vervolgens scant hij barcode op de bak, waarna het complete etiket automatisch wordt geladen en doorgestuurd naar de Autobag-machine.

Dat de aanschaf van de machine een efficiënte keus is geweest, blijkt uit de cijfers. Zonder de Autobag OneStep worden 65 stuks per uur gehaald, met de OneStep zijn dat er 107. Dat is inclusief de voorbereiding van het te verpakken onderdeel (uit de verpakking halen en eventueel instructies toevoegen), het opnieuw in stock steken (verdelen over bakken naar verschillende magazijnen), het eventueel toevoegen van beschermend karton en het samenstellen van verschillende onderdelen per referentie voor kitverpakkingen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven