Tsjechen blij met snelle autosorter Van Riet • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Tsjechen blij met snelle autosorter Van Riet


In het Tsjechische Praag draait sinds kort een autosorter met hoge capaciteit van het Nieuwegeinse Van Riet Material Handling Systems. De Tsjechische tak van de GEIS-groep, een van de grotere logistieke vervoerders in Tsjechië, heeft in Chomutovice bij Praag een nieuwe HUB geopend en daar werd kort geleden ook de Van Riet autosorter in gebruik genomen. De sorter heeft een capaciteit van 5.000 pakket ten per uur. Met het oog op de verwachte groei binnen dochtermaatschappij General Parcel Czechy Pakket moet het systeem uiteindelijk zo’n 7.000 pakketten per uur kunnen verwerken.

Vanaf de goedereninslag, die voorzien is van vijf vrachtwagenlossystemen, worden de goederen via de bandtransporteur op de samenvoegband geplaatst. Vervolgens worden ze gelezen door een automatische drie-zijden laserscan en dan naar de shoesorter getransporteerd. Met een snelheid van 2,3 meter per seconde (in fase 1) worden de goederen via 16 uitgangen uitgesorteerd naar het depot. Na het scannen en wegen worden ze via de sorteerchutes en de telescopische rollenloaders direct tot in de trucks gebracht .

Samenwerking
De sorteerinstallatie beschikt over een uitgebreid visualiserings- annex management informatiesysteem. Van Riet leverde in 2005 ook al een shoesorter en een aantal transportbanen voor een aantal depots van Geis. Deze samenwerking beviel de Tsjechen zo goed dat ze besloten om opnieuw met het Nieuwegeinse bedrijf in zee te gaan. Uiteraard speelde ook mee dat Van Riet in Tsjechië al sterk vertegenwoordigd is.
Van Riet Tsjechie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven