Ga naar hoofdinhoud

Torfs sorteert schoenen en tassen met Van Riet


Torfs, een Belgisch bedrijf in schoenen, handtassen en accessoires, is druk bezig een nieuw distributiecentrum te realiseren in de buurt van St.Niklaas. Momenteel heeft Torfs 45 verkoopfilialen verspreid door Vlaams België en die worden beleverd vanuit een centraal opslag- en distributiecentrum. Het nieuwe dc krijgt een oppervlakte van 6.000 m2 . Voor de verdeling van zowel de schoenen in omdozen als ook paardozen gaat Torfs een sorteerinstallatie gebruiken van Van Riet MHS. Het DC zal in bedrijf gaan in het tweede kwartaal van 2008

5 banen
Het sorteersysteem kent een invoersysteem met in totaal 5 invoerbanen. Vier reguliere invoerbanen met opzetpositie, identificatiestation en automatische label applicator; en één speciale invoerbaan waar beveiligingtags worden toegevoegd aan de producten. De producten van de 5 invoerbanen worden samengevoegd, automatisch gescand en naar de sorter getransporteerd. Door middel van het gescande label wordt bepaald welk product naar welke uitgang gesorteerd wordt.

Lijnsorter
De sorter is van het type ‘lijnsorter’. Bij sortering van batches van paardozen
worden de uitgangen enkelvoudig gebruikt. Bij sortering van omdozen worden de
uitgangen paarsgewijs gebruikt. Hierdoor ontstaat een zeer compacte
systeemoplossing.  De installatie en het proces worden bestuurd met behulp van een PLC en Flow Controller PC.

Capaciteit
Het systeem is ontworpen voor een systeemcapaciteit van 5.000 colli per uur.
Torfs heeft voor dit op maat gemaakte sorteersysteem Van Riet gekozen vanwege de bewezen technologie, gecombineerd met goede referenties. In dit project werkt Van Riet samen met een aantal secundaire leveranciers met een uitstekende staat van dienst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven