TJ Morris: groot OPM-lighthouse project voor Britse supermarkt • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

TJ Morris: groot OPM-lighthouse project voor Britse supermarkt


TJ Morris, met het hoofdkantoor in Liverpool, is een van de snelst groeiende Britse supermarktketens in Europa. Het familiebedrijf exploiteert 550 winkels onder de merknaam ‘Home Bargains’. Dit aantal loopt naar verwachting binnen een paar jaar op tot 1000. Er komt bijna elke week een winkel bij. TJ Morris heeft een breed aanbod aan levensmiddelen, huishoudproducten en algemene handelswaar. 

In december 2019 heeft het bedrijf besloten om zijn ambitieuze expansiestrategie voort te zetten met hoofdaannemer Witron Logistik + Informatik GmbH uit Parkstein (Duitsland).

Tom en Joe Morris tekenden het contract voor ontwerp en bouw van een 79.000 vierkante meter groot, dynamisch dc in Warrington (in het noordwesten van Engeland). Het bedrijf slaat in het dc 12.000 producten uit het droogwaarassortiment op.  Het systeem gaat volgens planning midden 2023 in bedrijf.

De gebroeders Morris zijn het erover eens: “Witron heeft ons absoluut overtuigd. Zeer efficiënt totaalconcept, beproefde technologie, duidelijk de cultuur van een familiebedrijf:  beloften nakomen, lef om te innoveren, mouwen oprollen, snelle besluitvormingsprocessen, dat zijn allemaal waarden die TJ Morris ook belangrijk vindt.”

IJzerwerk in dc

Witron ontwikkelt als hoofdaannemer de mechanische onderdelen en ook alle IT- en besturingscomponenten. Het distributiecentrum wordt bestuurd door een multifunctioneel WMS.

Het distributiecentrum heeft veel “kennis” van de toeleveringsketen en is end-to-end geïntegreerd in het hele logistieke netwerk van TJ Morris, vanaf de leverancier tot aan de transporteur en uiteindelijk de consument. TJ Morris en Witron werken momenteel aan het toekomstige exploitatieconcept voor het complex.

Witron heeft een breed aanbod aan diensten in zijn portfolio, onder andere op het gebied van onderhoud, reserveonderdelen en bediening van het systeem. Deze worden toegesneden op de behoeften van de klant.  

646.000 dozen per dag

Het mechanische systeem is ontworpen voor het picken van 646.000 dozen per dag. Het systeem plaatst de artikelen foutvrij en op een winkelvriendelijke manier op volgorde in rolcontainers en bakken.

Modernste dc van Engeland?

Witron’s zeer dynamische logistieke systemen OPM (Order Picking Machinery) met 32 COMs (Case Order Machines), DPS (Dynamic Picking System) en het semi-automatische CPS (Car Picking System) handelen dit volume af.

Een volledig geautomatiseerd verzendbuffer koppelt op slimme wijze order picking los van verzenden. Zo zijn alle verzendeenheden beschikbaar voor laden in het verzendgebied met stapelkranen via heavy-duty routes. “Just in time” gesorteerd op route en winkel, in de optimale laadvolgorde en rekening houdend met het ruimtegebruik.

“Het dc wordt door de modernste technologie, de ergonomisch en economisch uitgekiende processen en zijn omvang (meer dan 470.000 pallet-, tray- en bakken-locaties, meer dan 100 stapelkranen en een transportbandsysteem van meer dan 15 kilometer) waarschijnlijk het modernste centrum van Engeland in zijn soort.”

Primeur in VK

“Bijna 95 procent van de gehele capaciteit wordt volledig automatisch of semi-automatisch verwerkt. De resterende 5 procent wordt handmatig afgehandeld. Met een hoogte van 38 meter is het complex niet alleen functioneel, maar oogt het ook indrukwekkend”, aldus Duncan Pointon, Witron’s Sales Manager in het Verenigd Koninkrijk. “Dit is de eerste keer dat Witron’s OPM-technologie wordt toegepast in het Verenigd Koninkrijk.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven