Swisslog introduceert volledig geautomatiseerde mixed pallet oplossing ACPaQ • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Swisslog introduceert volledig geautomatiseerde mixed pallet oplossing ACPaQ

(Foto Swisslog)

Het creëren van mixed pallets voor individuele winkels uit single-SKU pallets is een van de belangrijkste succesfactoren voor retail warehouse operaties. Lang was dit een monotone, handmatige taak voor retailers.  specialist Swisslog brengt hierin nu verandering, met de introductie van een robot gebaseerde oplossing. De innovatie ACPaQ-oplossing is ontworpen om het palletiseerproces volledig te automatiseren en een verdrievoudiging van de snelheid mogelijk te maken.

De ACPaQ-oplossing is de jongste mijlpaal in de succesvolle samenwerking tussen Swisslog en KUKA. Hoewel Swisslog wereldwijd reeds vele systemen heeft geïnstalleerd voor een volledig geautomatiseerd pick- en palletiseerproces van gemengde dozen, zag het bedrijf in de samenwerking met KUKA mogelijkheden voor een verbeterde oplossing met de nieuwste technologie.

De intralogistieke innovatie van wereldklasse is de nieuwste ontwikkeling die voortvloeit uit de gebundelde robotica-knowhow van beide toonaangevende aanbieders. Swisslog presenteerde de nieuwste oplossing voor volledig geautomatiseerd picken en palletiseren van gemengde dozen voor het eerst op de LogiMAT 2017, eerder dit jaar in Stuttgart (D).

Het nieuwe innovatieve palletiseersysteem kent een zeer modulair ontwerp, dat robotica oplossingen voor depalletiseren en palletiseren combineert met CycloneCarrier shuttle technologie. De oplossing maakt een volledig geautomatiseerd proces mogelijk, waarbij de gemengde dozen op winkel lay-out, item groep of item klasse worden gehandled. Het proces wordt gecontroleerd door de SynQ warehouse management software. In vergelijking met traditionele werkwijzen maakt de ACPaQ-oplossing een verdubbeling, of zelfs een verdrievoudiging van de picksnelheid mogelijk.

Kloppend hart van de ACPaQ-oplossing is de RowPaQ-cel met een state-of-the-art 5-assige KUKA robot. Deze is uitgerust met een flexibele grijper met verstelbare vorken, waarmee tot wel vier dozen tegelijkertijd kunnen worden opgenomen, zelfs als deze niet dezelfde grootte of gewicht hebben. Een RowPaQ-cel kan tot 1.000 dozen per uur plaatsen op de exacte, vooraf door de palletiseersoftware gedefinieerde locatie. De oplossing is volledig schaalbaar en extra RowPaQ-cellen kunnen aan het systeem worden toegevoegd om de doorvoer indien nodig verder te verhogen.

Nieuwe en bewezen technologieën

Robot gebaseerd palletiseren bouwt op een intelligent georganiseerd proces. Voordat de dozen in de juiste volgorde kunnen worden gepalettiseerd, worden ze eerst gescheiden, in trays geplaatst en tijdelijk opgeslagen in het dynamisch CycloneCarrier shuttlesysteem. Nog voordat het warehouse management systeem de palletiseeropdracht verstuurt, voert Swisslog’s software autonoom een ​​complex calculatieproces uit op basis van productparameters om tot de beste stapelwijze voor de pallet te komen.

Vervolgens worden de dozen in de exacte volgorde van de opslag naar de RowPaQ-cel getransporteerd. Na het palletiseren wordt de mixed pallets automatisch voorzien van wikkelfolie en via een conveyor direct naar het juiste verzendstation getransporteerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven