Ga naar hoofdinhoud

Super-opdracht voor Swisslog


Swisslog, leverancier van geïntegreerde logistieke oplossingen, heeft de opdracht gekregen om een van de modernste logistieke centra van Europa te ontwerpen en in te richten. Dm-drogeriemarkt bouwt in de buurt van het Duitse Köln voor 130 miljoen euro een splinternieuw dc en Swisslog gaat dit als ‘general contract’ leveren.
Het nieuwe logistieke centrum zal de functies van de bestaande distributiecentra in Weilerswist (kartonnen goederen) en Meckenheim (kleine goederen) samenbrengen.  

Zones
Swisslog zorgt voor de bouw van de diverse logistieke zones, en voor het integreren van al het materiaal voor het magazijn en de transportbanden. Tevens is het verantwoordelijk voor de besturingssystemen van het 50.000 m² grote distributiecentrum. De  bouwwerkzaamheden bedragen de helft van het volume van het project. Swisslog CEO Remo Brunschwiler zegt over de order, “Wij zijn verheugd om opnieuw een belangrijke strategische order van dm-drogeriemarkt te mogen uitvoeren en daarbij onze bekwaamheid en ervaring in het realiseren van complexe logistieke projecten te kunnen tonen”. In 2003-2004 heeft het Zwitserse bedrijf reeds een dm-distributiecentrum in Waghäusel in de regio Baden gebouwd.

Contract
Het contract werd ondertekend door dm-stichter Professor Götz W. Werner, Executive Vice President van dm, verantwoordelijke voor logistiek, Michael J. Kolodziej en de vertegenwoordigers van Swisslog AG Francis Meier (Algemeen Directeur), Frank Obschonka en Hans Buser (beide Sales Managers). “Door de twee locaties te combineren en de capaciteit uit te breiden zullen wij de toekomstige logistieke vragen voor voortdurende uitbreiding van ons detailhandel netwerk vervullen,” verklaart Michael J. Kolodziej de grootste investering in de geschiedenis van het bedrijf.

State-of-the-art
Met twee orderverzamelmagazijnen, respectievelijk voor karton en kleine goederen en een hoogbouwmagazijn, zal het distributiecentrum uit drie delen bestaan. Het orderverzamelmagazijn voor kartonnen goederen biedt plaats aan 20.000 pallets; het beschikt over 13 automatische kranen. Net als in  Waghäusel zal het orderverzamelsysteem in Weilerswist gebruik maken van Swisslog’s CaddyPickTM systeem, dat gebaseerd is op een elektrisch monorailsysteem. Het orderverzamelmagazijn voor kleine goederen heeft een capaciteit van 140.000 palletlocaties. 52 automatische kranen zullen zorgen voor de opslag van de inkomende goederen, de herbevoorrading van de pickzone en het vervoeren van de bakken naar het goederen-uit gebied. Voor de tijdelijke opslag van kleine goederen die nog gepalletiseerd zijn, zal een hoogbouwmagazijn van 30 meter hoog met 14.000 palletposities gebruikt worden.

WMS
Zeven automatische kranen zullen zorgen voor de aanlevering van het orderverzamelmagazijn. De coördinatie van alle goederenstromen in de verschillende functionele gebieden zal worden voorzien door de Swisslog material flow oplossing, die een interface heeft met dm’s warehouse management systeem. De opbouw is gepland voor begin 2008 en het nieuwe centrum zou tegen het eind van 2009 operationeel moeten zijn.

Swisslog
Swisslog levert wereldwijd geïntegreerde supply chain oplossingen voor magazijnen, distributiecentra en ziekenhuizen. Het portfolio strekt zich uit van de bouw van complexe magazijnen en distributiecentra tot het installeren van de eigen Swisslog software. Bovendien levert Swisslog de oplossingen voor de intra-bedrijf logistieke oplossingen voor ziekenhuizen evenals software en consultancy op het gebied van supply chain management. Swisslog heeft haar hoofdkantoor in Buchs/Aarau, Zwitserland en heeft zo’n 2.000 mensen in dienst, in 20 landen wereldwijd. De moedermaatschappij Swisslog Holding AG, staat aan de SWX Swiss Exchange genoteerd.

DM logo

Dm-drogerie markt
Dm-drogerie markt is één van de belangrijkste drogisterij ketens in Europa, met 27.000 werknemers en meer dan 1.850 winkels, waarvan er ruim 930 in Duitsland gevestigd zijn. In Duitsland heeft dm een omzet van 3.017 miljoen euro bereikt. Dit betekent een verhoging van 12 procent in vergelijking met het voorgaande jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven