Ga naar hoofdinhoud

Still sneller met TomTom Work


De responstijd bij Still is sneller sinds de servicemedewerkers en verkopers zijn uitgerust met TomTom WORK. Still heeft 115 bedrijfsvoertuigen uitgerust met TomTom Work.

De ‘connected’ navigatieoplossing stelt de onderneming in staat om de klant direct in te lichten over de verwachte aankomsttijd van servicemedewerkers. Bij Still Intern Transport zijn 195 mensen werkzaam.
De servicemedewerkers van Still opereren in zes rayons. Ieder rayon heeft een coördinator die contact houdt met zowel de servicemedewerker als de klant. Servicemedewerkers werken met een vast onderhoudsprogramma en daarnaast zijn zij inzetbaar om ad hoc storingen op te lossen. De coördinatoren onderhielden tot voor kort veelvuldig telefonisch contact met de servicemedewerkers om zich op de hoogte te stellen van locatie en beschikbaarheid.


Waar ben je nu?

Vragen als “waar ben je nu” en “hoe lang ben je nog bezig” werden via de telefoon gesteld en dat nam veel tijd in beslag. Daarnaast zorgde het ‘rayondenken’ soms voor situaties waarin een servicemonteur wel in de buurt van een storingsgeval was maar niet gestuurd werd omdat de locatie buiten zijn rayon viel. De wens ontstond om de servicewagens sneller te lokaliseren, sneller bij de klant te krijgen en het telefoonverkeer terug te dringen zodat coördinatoren beter beschikbaar zijn voor klanten. 

De oplossing
Still werkt op meerdere fronten aan het stroomlijnen van bedrijfsprocessen. Jeroen Beerentemfel, Hoofd Service en Alex van Hengel, coördinator Service Faciliteiten, zijn op zoek gegaan naar een oplossing voor de 115 bedrijfsvoertuigen waarin zowel navigatie als traceerbaarheid verenigd zijn. Een zevental aanbieders presenteerde oplossingen aan het team waaruit TomTom Work werd gekozen vanwege de connectiviteit, traceerbaarheid en navigatie, op een gebruiksvriendelijke manier. Van Hengel licht toe: “TomTom Work is gemakkelijk in het gebruik, iets wat voor Still een absolute voorwaarde is. We kunnen op een scherm onze voertuigen volgen en zien of de chauffeur beschikbaar is. Daarmee halen we één stap uit de keten, namelijk die van het telefonische verkeer, en dat levert tijdwinst op.”

De voordelen
Bij Still wordt gebruik gemaakt van TomTom Go navigatie, TomTom Link om de wagens te traceren en van Webfleet voor on-screen lokalisatie, kilometerregistratie en rapportages. “Met TomTomWork zijn onze mensen sneller bij de klant, sneller in te schakelen en de responstijden zijn korter,” vertelt Beerentemfel. “Onze klanten vragen in toenemende mate om real-time statusinformatie en met behulp van TomTom Work kunnen we die snel een eenvoudig geven.” De coördinatoren van Still volgen de bewegingen van voertuigen on-screen en zijn zo altijd voorzien van real-time informatie. “De invoering van een systeem waarmee voertuigen traceerbaar zijn vraagt om draagvlak bij de gebruikers,” aldus Beerentemfel. “De mogelijkheid om de TomTom ook in te kunnen zetten voor privé-gebruik heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Berijders kunnen zelf via Webfleet hun administratie bijhouden, in verband met de bijtelling, daar zijn ze bijzonder enthousiast over.”

De toekomst
De rayonindeling wordt nu al flexibeler gehanteerd en zal in de toekomst steeds meer vervagen. De coördinatoren hebben meer tijd voor klantcontact omdat zij minder hoeven te bellen met medewerkers op de weg. “We willen in de nabije toekomst ons klantbestand in SAP koppelen aan TomTom Work voor nog efficiëntere rapportage”, aldus Beerentemfel. “Met TomTom Work kunnen we ons serviceniveau verhogen.” Van Hengel vult aan: “de mogelijkheden van TomTom WorkK zijn legio, we gebruiken eigenlijk maar een klein percentage ervan en dat levert ons al veel efficiencywinst op.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven