Ga naar hoofdinhoud

Steylaerts verdrievoudigt opslagcapaciteit


Steylaerts, specialist in tegels en badkamerrenovatie, nam in 2010 de tegelwinkels van Azuleo en De Ryck over. Als gevolg van de overnames en door een jaarlijkse exponentiële groei, barstte het logistieke centrum in het Belgische Berlaar uit zijn voegen. Het perceel waarop het pand staat is echter tot de laatste meter volgebouwd. De onderneming ging daarom op zoek naar een oplossing binnen de bestaande muren. Voor de herinrichting van het magazijn deed Steylaerts beroep op de kennis van BITO Systems dat met een mobiel palletstellingensysteem een oplossing bood voor de groeipijnen van de tegelhandelaar. Dankzij de geleverde mobiele palletstellingen en doorrolstellingen steeg de opslagcapaciteit binnen de bestaande muren van 1.200 naar 3.600 palletplaatsen. Het is de eerste keer dat BITO een mobiel palletstellingensysteem levert in België.

De verrijdbare palletstellingen bij Steylaerts zijn opgebouwd uit drie verrijdbare wagens en één vaste stellingrij. Op elke wagen staat een dubbele palletstelling, bestaande uit zes secties van elk vijf niveaus. Door het hoge gewicht van de beladen pallets moesten de palletstellingen een grote draagkracht hebben. Elk liggerpaar kan tot 3.600 kg dragen. De sectiebelasting reikt tot 14.400 kg. Het hele systeem biedt ruimte aan 630 pallets.
Een ‘slow start and stop’-functie speelt in op het gewicht dat de verrijdbare palletstellingen moeten dragen. De functie zorgt ervoor dat de gang van de stelling traag kan vertrekken en stoppen. Hierdoor wordt de gebruikte stroom gelijkmatiger verdeeld en is de kracht die wordt uigeoefend op de stellingen minimaal, wat de levensduur volgens BITO ten goede komt.

In de compacte doorrolstellingen worden de snellopers opgeslagen. “Lijmen en voegproducten volgen het FiFo-principe. De doorrolstellingen maken de controle op de houdbaarheid een stuk eenvoudiger. Bovendien wonnen we heel wat ruimte door het wegvallen van overbodige stellinggangen”, licht Peter Steylaerts toe.
De palletdoorrolstellingen bestaan uit drie secties van vijf niveaus hoog en vier pallets diep. In totaal kan Steylaerts hier nu 60 pallets zeer compact opslaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven