Ga naar hoofdinhoud

Sterke winstgroei aandelen WDP

ONDERWERP ; WDP Evergem Distrilog DATUM : 21/06/2019 PLAATS : Evergem © Rudi Van Beek

De aandeelhouders van WDP hebben hun winst per aandeel in het derde kwartaal met 12% zien groeien. Dat maakte de mondiaal opererende logistiek vastgoedontwikkelaar onlangs bekend in een persbericht. Ondanks hogere rentekosten hebben de stijgende markthuren van verhuurd logistiek vastgoed en de voorverhuurde projecten en acquisities bijgedragen aan de winstgroei.

Ondanks de hogere kapitaalkosten staat de logistiek vastgoedontwikkelaar er relatief goed voor. De balans is robuust en de liquiditeit is in orde. Verder zorgt een gediversifieerde vastgoedportefeuille voor de nodige risicospreiding. De actuele bezettingsgraad van het verhuurde vastgoed blijft met 98,8% hoog, hoewel iets lager dan de 99,1% eind december 2022. Dit jaar werd reeds 344.000 m2 aan voorverhuurde nieuwbouwprojecten opgeleverd.

Winstverhoging

Voor de periode tot 2025 heeft W 185 miljoen ero geïnvesteerd in nieuwe projecten, acquisities en grondreserves en 30 miljoen euro in energievoorzieningen. Volgens CEO van WDP Joost Uwents blijft het concern gefocust op een winst per aandeel van 1,50 euro in 2025. WDP wil dit resultaat bereiken door een hogere rendabiliteit op nieuwe projecten, huurindexatie en energiebesparing, in combinatie met een solide financiële balans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven