Ga naar hoofdinhoud

Spar neemt hub in gebruik


Supermarkt SPAR heeft een nieuwe hub in gebruik genomen in Heerenveen. SPAR wil de continuïteit van logistieke processen te waarborgen gezien de verwachte groei in de komende jaren.

Dit jaar komen er ruim 100 SPAR express-vestigingen bij. Organisatorisch vergt dit de nodige aanpassingen en zet het druk op de oplsagruimte in het huidige DC in Waalwijk. Daarom is besloten gebruik te gaan maken van een hub; een overslagpunt waar goederen samen komen en van daaruit verder gedistribueerd worden naar de winkels. SPAR gaat voor Texaco de winkels bij 130 tankstations exploiteren. De containers uit het DC Waalwijk en de crossdock-stromen worden in de hub samengevoegd tot ritten die van daaruit vertrekken naar de winkels in Noord Nederland (alle winkels boven Zwolle). De hub bevindt zich op bedrijventerrein de Kavels in Heerenveen, in het voormalige warehouse van transportbedrijf Oenema.

Het openen van een hub levert extra ruimte in het DC in Waalwijk op en daardoor kan de logistieke organisatie op een efficiëntere wijze plaatsvinden. Daarnaast werkt SPAR door de reducering van het aantal gereden kilometers van de vrachtwagens mee aan reducering van uitstoot van CO2 en daarmee aan een beter milieu. In de nieuwe hub van SPAR kunnen acht mensen aan het werk.

(bron: TTm.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven