Simon Loos begin 2010 in nieuw dc • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Simon Loos begin 2010 in nieuw dc


Logistiek dienstverlener Simon Loos opent begin 2010 de deuren van een nieuw, modern distributiecentrum op bedrijventerrein Medel in Tiel. Het logistieke centrum beslaat 33.000 m2 en biedt vanaf januari plaats aan ruim 45.000 pallets. Medio 2010 komen daar nog eens 13.000 pallets bij.

Bij de inrichting en realisatie van het smallegangenmagazijn werkt Simon Loos samen met Nedcon en Toyotal Material Handling. Voor de inhouse verplaatsingen maakt de logistiek dienstverlener gebruikt van snel en moeiteloos te manoeuvreren BT combitrucks van het type VCE150A. In de vloer komen inductielijnen te liggen, die de trucks met inductiesensoren automatisch door de gangen sturen. De chauffeur van de truck hoeft alleen nog de snelheid en hoogte te bepalen.

Verder wordt gebruik gemaakt van een vernieuwend warehouse concept waarbij goederen in het overslaggebied in kopvakken van de magazijnstellingen worden geplaatst en gehaald. Deze speciaal door Nedcon ontworpen T-bone constructie zorgt ervoor dat er beduidend minder interne vervoersbewegingen nodig zijn en goederen met korte en snelle bewegingen kunnen worden geplaatst.

Met de voltooiing van de nieuwbouw in Medel beschikt Simon Loos over ruim 100.000 m2 warehouse in Nederland. Door de combinatie van Transport, Warehouse en Val kan Simon Loos hiermee de goederenstroom voor haar klanten verregaand beheersen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven