Shippeo en Simacan bundelen krachten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Shippeo en Simacan bundelen krachten


Shippeo, specialist in realtime transport visibility-oplossingen en Simacan, specialist in last mile-distributieoplossingen, gaan samenwerken om de leveringsketen te integreren.

Door hun cloud-software te combineren, ontstaat een oplossing voor de gehele transportketen zonder in te leveren op dataveiligheid of -volledigheid, claimen de bedrijven.

De samenwerking moet leiden tot meer zichtbaarheid en voorspelbaarheid van de fabriek tot de eindklant. Dit inzicht moet uiteindelijk afnemers helpen om de totale kostprijs terug te brengen door buffers in planning en voorraad te verkleinen.

Alle soorten transport

Shippeo biedt een uniforme oplossing voor multimodale tracking die kan worden gebruikt voor alle soorten transport waaronder trein- en scheepstransport en wegtransport, waaronder, FTL-, LTL- en groupage-zendingen. Simacan heeft zich sinds het begin in 2013 gewijd aan het optimaliseren van leveringen binnen de fijnmazige distributie.

Integrale benadering

De twee bedrijven geloven sterk in het concept van samenwerkende systemen, waarbij bedrijven data-allianties aangaan om de efficiëntie van de supply chain en de duurzaamheid te vergroten. Inkomende en uitgaande stromen in de keten worden van oudsher als losstaande onderdelen behandeld. Digitalisering maakt het vandaag de dag mogelijk om deze stromen aan elkaar te koppelen en ze beter te organiseren vanuit een meer integrale benadering.

“We zien er naar uit om samen te werken met Simacan. Het is het begin van een nieuw tijdperk voor de realtime-transportsector”, aldus Dennis van Bodegom, directeur Noord-Europa bij Shippeo.  

Simacan-ceo Rob Schuurbiers: “Zowel de diensten van Shippeo als die van Simacan kunnen extra waarde opleveren voor gezamenlijke klanten die hun internationale multimodale transport en hun langeafstandstransport willen managen, gecombineerd met regionale fijnmazige distributienetwerken. Samen zijn Shippeo en Simacan een sterke pan-Europese speler in de markt van RTTV en transportoplossingen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven