Ga naar hoofdinhoud

Schenker gaat weer voor Vanderlande


Schenker, de logistiek dienstverlener (3PL) die in Mechelen voor Nike een distributiecentrum beheert, neemt  in mei een nieuw material handling systeem in gebruik. Het systeem wordt gebouwd door Vanderlande Industries en heeft als basis een Posisorter (sorteerconveyor).

De activiteiten van Schenker in Mechelen zijn onder te verdelen in drie categoriën. Ten eerste de inkomende cross-dock activiteiten voor verdere distributie in België. Ten tweede de doorvoer naar de Benelux, Oostenrijk, Scandinavië en Oost-Europa, en tenslotte de opslagactiviteiten. Het systeem van Vanderlande bestaat uit drie beweegbare telescopische conveyors, om de pakketten te laden en te lossen. Nadat de pakketten gewogen en gemeten zijn, worden ze gesorteerd naar veertien inkomende lijnen. Daarna worden ze handmatig gepalletiseerd en opgeslagen in rekken. Andere pakketten worden uitgesorteerd naar drie uitvoerpunten. Vanaf deze uitvoerpunten worden de vrachtwagens geladen. De systeemcapaciteit bedraagt 4.000 pakketten per uur.

Met het nieuwe systeem verwacht Schenker klaar te zijn voor de verwachte groei in de komende jaren. Schenker heeft voor Vanderlande gekozen vanwege de uitstekende staat van dienst met betrekking tot de levering van Posisorters en vanwege de positieve ervaringen die Schenker in Finland heeft met het huidige systeem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven