Ga naar hoofdinhoud

Rocla onderscheiden om AGV-techniek


Rocla, de Finse fabrikant van magazijnvoertuigen en AGV’s, heeft in Hannover een prijs gekregen voor zijn Automated Guided Vehicle Systems (AGVS). De wereldwijde AGVS Award 2008 werd aan Rocla toegekend vanwege de baanbrekende ontwikkelingen die het Finse bedrijf volgens de jury teweeg heeft gebracht op dit terrein. De prijs is een initiatief van het International Logistic Center; de jury staat onder leiding van de bekende professor Lothar Schulze van de Leibniz Universität Hannover. Het was de eerste keer dat de prijs, die een tweejaarlijks karakter krijgt, werd uitgereikt.

“De prijs komt Rocla toe omdat het automatische warehouse truck concept van de Finnen een hoge mate van originaliteit heeft, zowel op technisch als ook op economisch vlak”, zegt Schulze. “Het onderstreept de attractiviteit van AGV systemen in vergelijking tot manuele systemen.” Rocla’s CEO Tapio Rummukainen toont zich zeer gelukkig met de prijs: “We zijn vereerd dat juist wij onderscheiden worden als baanbrekend bedrijf in deze toch zeer competitieve markt. Ik ben vooral blij dat de jury oog heeft gehad voor zowel de technische als ook de commerciële voordelen van onze concepten.”

December vorig jaar introduceerde Rocla zijn spraakmakende geautomatiseerde magazijntruck concept; sindsdien is het systeem al door diverse klanten in gebruik genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven