Ga naar hoofdinhoud

Rockwell Automation neemt MagneMotion over

Door de overname van MagneMotion haalt Rockwell meer kennis in huis over intelligente transportsystemen (foto: MagneMotion)

Rockwell Automation neemt MagneMotion over, een Amerikaanse fabrikant van intelligente transportband-systemen. De bedrijven hebben daar een overeenkomst over gesloten. De systemen van MagnaMotion worden breed industrieel ingezet zoals bij de assemblage van auto’s, verpakkingslijnen en material handling.

De acquisitie van MagneMotion zal de productrange van Rockwell Automation’s iTrak complementeren, waardoor er een brede portfolio ontstaat in deze groeiende sector. Marco Wishart, vice president en general manager van Rockwell Automation’s motion control business: “Wij zien een toekomst waarbij het transporteren van verschillende producten binnen een fabriek, in een machine of tussen meerdere machines, volledig automatisch gestuurd gaat worden. Hierdoor worden productieprocessen verder geoptimaliseerd en worden productielijnen flexibeler inzetbaar. Onlangs hebben we Jacobs Automation en haar iTrak-technologie in huis gehaald, welke complementair is aan de producten van MagneMotion.”

“Deze overeenkomst is een logische stap in de evolutie van ons bedrijf en prettige ontwikkeling voor MagneMotion,” aldus Todd Weber, president en CEO van MagneMotion. “De leidende positie van Rockwell Automation op het gebied van fabrieksautomatisering en besturingen geeft ons de beste kansen om onze technologie ook voor deze klanten in te zetten. De markt ziet in dat producttransport via aparte pallets op ingenieuze transportsystemen zeker toekomst heeft.”

MagnaMotion, met kantoor en productie in Devens, Massachusetts, zal in Rockwell Automation’s motion business geïntegreerd worden, binnen het segment Architecture & Software. Naar verwachting wordt de overname nog dit kwartaal afgerond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven