Robotboks symbool voor omarming digitale transformatie • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Robotboks symbool voor omarming digitale transformatie


Bondskanselier Angela Merkel gaat met haar tijd mee. Geen traditionele handdruk ditmaal, maar in gezelschap van de Mexicaanse president Peña Nieto deed ze een ‘boks’ met een robot. Merkel verrichtte deze handeling tijdens haar rondgang met Nieto over de Hannover Messe en CeMAT beurs  die vorige week werden gehouden. De boks stond symbool voor een ongedwongen omgang met digitalisering, robots en machine learning.

De technologie is een hulpmiddel en niet een concurrent voor de mens. Dat was de kernboodschap van deze beursweek, die wederom aantoont dat Hannover ”de wereldwijde hotspot is voor de digitale transformatie van de industrie”, aldus Dr. Jochen Köckler, bestuursvoorzitter van de Deutsche Messe AG bij het afsluiten van beide beurzen. “De mens staat centraal: hij beslist en neemt het initiatief. In samenwerking met de machine en de IT ontstaat een concurrentievoordeel in productie, logistiek en energiehuishouding.”

Intralogistiek
Met het hoofdthema ‘Integrated Industry – Connect & Collaborate’ lieten 210.000 bezoekers zich door in totaal 5800 exposanten informeren over de nieuwste trends en producten. Thema’s als machine learning, kunstmatige intelligentie, industriële IT-platformen, het gebruik van robots en autonome systemen in de intralogistiek werden uitgebreid besproken en gepresenteerd. Ook partnerland Mexico werd als innovatieve economische partner en vestigingsplaats voor de industrie gewaardeerd.

“De ondernemingen hebben de eerste stappen op de weg naar gedigitaliseerde en genetwerkte productie nu genomen en staan op het punt de tweede stap te nemen”, aldus Thilo Brodtmann, hoofddirecteur van de VDMA. “Nieuwe business modellen op platforms, het gebruik van ‘digital twins’ en de eerste ervaringen met machine learning zullen in de machinebouw een steeds belangrijkere rol spelen.”

Bezoekersaantallen
Van de 210.000 bezoekers kwam een derde van buiten Duitsland. De meeste bezoekers kwamen uit China (6500), Nederland (5300), Polen (2700) en de Verenigde Staten (1700). Mexico was goed voor 1400 bezoekers. Het partnerland leverde met meer dan 160 exposanten ook een goede bijdrage aan de beursvloer. De volgende Hannover Messe wordt gehouden van 1 tot en met 5 april 2019, met Zweden als partnerland. De volgende CeMAT zal plaatsvinden van 20 tot en met 24 april 2020, wederom samen met de Hannover Messe.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven