Ga naar hoofdinhoud

Ricoh kiest weer voor Van Riet


Ricoh Nederland BV, specialist in kopieerapparaten en digitale fotocamera’s, is een sterk groeiend bedrijf, mede door de introductie enige tijd geleden van een nieuwe lijn digitale kopieerapparaten/printers.  

 

De onderdelen die nodig zijn voor het onderhoud van alle producten van Ricoh worden op voorraad gehouden door het ESPC, het “European Service Parts Center” te Schiphol-Rijk. In het distributiecentrum in Schiphol-Rijk worden de producten na orderpicking en sortering omgepakt naar dozen en tevens voorzien van ordergegevens in de vorm van een barcodesticker. Om alle gegevens helder te krijgen, volgt hierna een gewichtscontrole en een volumescan.
Door de groei van het aantal dozen zocht RICOH een oplossing voor het enerzijds opvangen van de piekcapaciteit en anderzijds een falldown scenario. Die oplossing vond het bedrijf bij Van Riet.
De bestaande loop heeft een capaciteit van maximaal 425 dozen en is destijds in een niet door Van Riet geleverd systeem geplaatst. Door toepassing van Van Riet transporttechniek en een 2e volumescanner, is de capaciteit verdubbeld met een minimale investering. Een combinatie van de verhouding prijs – kwaliteit in combinatie met het enthousiasme en de flexibiliteit van Van Riet is voor Ricoh van doorslaggevende betekenis geweest bij haar keuze voor een uitbreiding in de samenwerking met Van Riet.
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven