Ga naar hoofdinhoud

Rensa bouwt vijftien meter hoog dc in Doetinchem


Rensa krijgt een nieuw distributiecentrum. De leverancier van verwarmings- en ventilatieproducten laat aan de Bedrijvenweg in Doetinchem een pand van 16.000 vierkante meter bouwen. Het vijftien meter hoge warehouse moet eind dit jaar klaar zijn.

Miljoenen huishoudens van gas af

“De komende jaren gaan miljoenen huishoudens van het gas af. Die ontwikkeling vraagt niet alleen veel op technologisch gebied, maar ook van onze distributiecentra en ons logistieke apparaat”, reageert algemeen directeur Henk-Jan Wegman. “Zo kun je tot wel acht cv-ketels kwijt op één pallet, maar heb je voor een enkele warmtepomp één of soms twee pallets nodig. Dat vraagt om een andere logistieke afhandeling en gebruik van de ruimte.”

Rensa wil met de uitbreiding het assortiment en de voorraad uitbreiden en daarnaast de ‘servicegraad onverminderd hoog’ houden, aldus Wegman. Het nieuwe distributiecentrum krijgt geen gasaansluiting en verder zullen er zonnepanelen, warmtepompen, vloerverwarming en ledverlichting aanwezig zijn.

Bekijk hier de bedrijfsvideo van Rensa.

Biogas en biobrandstof

Rensa wil ‘meer zijn’ dan slechts een groothandel, verklaart Wegman: “We leveren producten en kennis voor de energietransitie, maar zien daarin ook onze eigen rol. We voelen de plicht om de CO2-uitstoot van onze logistiek naar beneden te brengen en werken daar al jaren aan.”

De magazijnen zullen verwarmd worden met biogas en een aantal vrachtwagens rijdt op biobrandstof dat gemaakt is van gebruikt frituurvet. “Een verdere duurzame uitbreiding van onze opslagcapaciteit is daarom een logische stap”, besluit Wegman.

Rens

Rensa Familly een internationale groep van familiebedrijven die als toeleverancier in de installatiesector opereert. De Rensa Family bestaat onder meer uit de volgende gespecialiseerde groothandels: DEWEtech (Duitsland), Gafco, GévierDales, Inexeon, Libra Energy, Renova Verholt (Duitsland), Rensa, Rensa Family Company, Uniprest (Roemenië) en Verholt.

Samenwerken met Warehouse Totaal?

Warehouse Totaal is hét vakblad voor de interne logistiek. De redactie biedt volop mogelijkheden om samen te werken, zowel online als in print. In de rubriek ‘Best Practice’ staat een techniek of werkmethode centraal, terwijl nieuwe en innovatieve producten een plekje krijgen in ‘Product Spotlight’. Het is ook mogelijk om zelf een blog aan te leveren voor onze rubriek ‘Expertblogs’. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail dan naar d.hurkmans@eisma.nl  


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven