Ga naar hoofdinhoud

Record voor Alibaba Singles Day

Jack Ma van Alibaba.

Alibaba heeft het record van Singles Day zondag zoals verwacht verbroken. Tegen vijf uur in de middag werd de 24,3 miljard dollar omzet van vorig jaar al gepasseerd. De dag werd afgesloten met 31 miljard.

Gelet op het feit dat de Chinese yuan zwakker staat ten opzichte van de dollar vergeleken met een jaar geleden, moesten handelaren op het platform meer verkopen om het dollarerecord te bereiken.

21 seconden eerder

Singles Day, vrijgezellendag, werd dit jaar voor de tiende keer gehouden. Gedurende 24 uur verkocht Alibaba uiteenlopende artikelen tegen forse kortingen via sites als Tmall. In de eerste anderhalve minuut om middernacht werd de 1 miljard dollar omzet al gepasseerd, dat is vijf minuten en 21 seconden eerder dan vorig jaar.

De handelsomzet is vele malen groter dan de Amerikaanse uitverkoopdag Black Friday, goed voor 5 miljard dollar. Die 5 miljard was bij Alibaba al na twintig minuten bereikt. Hoeveel Alibaba daaraan overhoudt is niet bekend gemaakt. Het bedrijf verkoopt zelf niet aan de consument, maar faciliteert handelaren. Lazada, de Alibaba dochter uit Singapore, had wel zijn eigen verkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven