Ga naar hoofdinhoud

RAVAS weegt mobiel op LogiMAT


RAVAS demonstreert op de LogiMAT de iForks Touch. Het betreft de nieuwste generatie weegvorken voor vorkheftrucks, met touchscreen display en een lastzwaartepunt indicator.

iForks Touch is de ‘nextgen iForks’ met weegvorken voor vorkheftrucks. Deze is uitgevoerd met een Ravas touchscreen indicator voor hogere nauwkeurigheid, meer gebruiksvriendelijkheid, en extra functies, waarvan de lastzwaartepunt indicator de meest opvallende is. Deze applicatie bepaalt de exacte positie van het lastzwaartepunt (LZP) van grote en zware lasten.

LZP-bepaling

In de transportwereld is het aangeven van het zwaartepunt op een last steeds vaker vereist. Transportverzekeringen weigeren vaak uitbetaling als blijkt dat een last bij het heffen, kantelt en beschadigt. Vandaar dat het belangrijk is bij pakketten met een niet-centrisch lastzwaartepunt, het zwaartepunt op de buitenkant van de last te vermelden. Grote lasten, zoals bijvoorbeeld verpakte machines, hebben vaak een lastzwaartepunt (LZP) dat niet in het midden ligt. Het LZP moet door de afzender exact worden bepaald en aangegeven met een sticker. De Touch-indicator is in staat om met behulp van de input van de ingebouwde weegsensoren de exacte gewichtsverdeling over de last te berekenen en daarmee de positie van het lastzwaartepunt vast te stellen. Op het touchscreen display krijgt de gebruiker dus behalve het gewicht van de last ook de ‘x’ en ‘y’-coördinaten van het lastzwaartepunt te zien.

Overige functies

iForks Touch biedt ook extra mogelijkheden voor draadloze verbinding met zowel printers, als een WMS-systeem. De indicator heeft ook een USB-poort voor universele dataopslag op een USB-stick. iForks Touch kan ook gekalibreerd worden voor niet-horizontale vorkposities, als de heftruckmast voor- af achterover neigt. Dit zorgt voor hogere nauwkeurigheid en meer gebruiksvriendelijkheid voor de heftruckchauffeur. De touchscreen indicator heeft een programmeerbare gebruikersinterface en biedt veel bedieningsgemak. Via het touchscreen kunnen verschillende applicaties opgeroepen worden, zoals wegen, data-input, totaliseren etc. De gebruiker ziet op het scherm alleen de toetsen van de applicatie die op dat moment in gebruik is.

RAVAS, hal 6, stand 449

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven