Qurius realiseert bedrijfs-IT voor MEE • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Qurius realiseert bedrijfs-IT voor MEE


Elf MEE-organisaties, verenigd in de Gebruikers Vereniging Ondersteunende MEE Software (GOMS), kiezen softwareleverancier Qurius voor de realisatie van een nieuw en op de toekomstgericht bedrijfsinformatiesysteem. Met deze – op basis van Microsoft Dynamics NAV ontwikkelde – oplossing krijgen de aangesloten leden van GOMS een efficiënt bedrijfsinformatiesysteem.

Dit biedt enerzijds ondersteuning aan consulenten in het primaire proces en anderzijds ondersteunt het de organisatie bij haar nieuwe bestuurlijke verantwoordelijkheden in het kader van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO).
MEE is door het ministerie van VWS aangewezen als organisatie voor cliëntondersteuning aan alle mensen met een beperking als gevolg van een handicap, chronische ziekte of stoornis in het autistische spectrum. Sinds begin 2004 hebben binnen Nederland 11 van de 25 MEE organisaties, zich verenigd in GOMS. Een belangrijk doel van GOMS is het coördineren van de contacten met ICT-leveranciers, en vooral de leverancier van het strategische bedrijfsinformatiesysteem. Door de sterke groei van de ondersteuningsvraag in deze sector en de komst van de WMO is er behoefte aan een compleet systeem ter ondersteuning van de consulenten in hun dagelijkse werkzaamheden. Het systeem moet ook geïntegreerd zijn met de registratieve processen als gevolg van de bestuurlijke vernieuwing in het kader van de WMO. De software is onder meer bedoeld voor het efficiënt opnemen van nieuwe cliënten, planning van ondersteuningstaken, productieregistratie van activiteiten, vastlegging van de communicatie met cliënten en het beheren van contracten met geldverstrekkers, zoals gemeenten. Q-MEE, de specifieke oplossing die Qurius nu realiseert voor GOMS, is gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV en Q-Zorg, de zorgoplossing van Qurius voor AWBZ-gerelateerde zorginstellingen. De planning is om Q-MEE per 1 januari 2008 bij alle 11 GOMS-leden te hebben geïmplementeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven