Primeur voor AGF-groothandel Van Gelder in nieuw warehouse • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Primeur voor AGF-groothandel Van Gelder in nieuw warehouse


Van Gelder opent dit jaar een nieuw warehouse. De AGF-groothandel betrekt in Ridderkerk een magazijn van 30.000 vierkante meter en daar zal men de groente en het fruit gaan opslaan, sorteren, verwerken en verzenden.

Omzetgroei

“Wij hebben al in 2014 besloten flink te gaan investeren voor de huidige periode van hoogconjunctuur en snelgroeiende vraag naar versproducten”, zegt manager Demis van Kouwen. “Sinds 2010 is onze omzet gestegen van 15 miljoen naar zo’n 90 miljoen in 2018 en er liggen nog meer groeikansen.”

“Vanwege ons snelgroeiende assortiment in combinatie met de steeds korter wordende doorlooptijden in de markt, zetten wij in het nieuwe magazijn sterk in op innovatie via automatisering en mechanisatie van alle processen.” Van Gelder wil kunnen inspelen op ‘veranderingen in de vraag van klanten’ en heeft daarom gekozen voor het Astro WMS van Consafe Logistics.

https://www.youtube.com/watch?v=z0crAZ4zW8Y
Bekijk hier een video van Van Gelder over het nieuwe warehouse.

Consafe Logistics

“Het verheugt ons dat Van Gelder als snelst groeiende AGF-specialist met het grootste assortiment dagverse producten van Nederland voor Consafe heeft gekozen”, reageert Chief Sales Officer Henk-Jan van Donkelaar. “Daarbij krijgen wij de kans om alle processen in een vergaand gemechaniseerd nieuw magazijn vanaf scratch zo optimaal mogelijk te automatiseren. In samenwerking met Vanderlande, waarmee wij al vaker succesvolle projecten hebben gerealiseerd.” 

Shuttlesysteem

Van Gelder laat in het magazijn op bedrijventerrein Nieuw-Reijerwaard een shuttlesysteem installeren dat ‘uniek is in de foodindustrie’, zo schrijft men. Door dat systeem komen de producten naar de magazijnmedewerkers toe in plaats van andersom. In het magazijn gaan in totaal 92 shuttles rijden.

Henk-Jan van Donkelaar (l) en Demis van Kouwen (r)

Van Gelder

Van Gelder is een familiebedrijf van meer dan 350 medewerkers dat de Nederlandse horeca voorziet van verse aardappelen, groente en fruit. In het nieuwe warehouse zal ook een Experience Center worden gebouwd. In die ruimte zal Van Gelder kennis delen over voeding, gezondheid en duurzaamheid. Ook kunnen (nieuwe) producten geproefd worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven