Ga naar hoofdinhoud

Palletkunst in Rotterdam


De Hogeschool Rotterdam organiseerde onlangs voor de tweede keer de Hogeschooldag. Plaats van handeling was het terrein van de voormalige Rotterdamse Droogdok Maatschappij (RDM).

Zo’n 1.500 bezoekers kwamen een kijkje nemen op het speciaal hiervoor ingerichte evenemententerrein, te midden van een oer-Rotterdams decor van havenbedrijvigheid.
De BMWT oogstte tijdens de Hogeschooldag veel bewondering, evenals BT Nederland en Pallethandel Centrum BV, die zich alle drie ingezet hebben om van de dag iets speciaals te maken.

Kunstwerk
In samenwerking met de net afgestudeerde kunstenares Eefje Verstraelen en de Willem de Kooning Academie, art media design& leisure, werd een bijzonder kunstwerk neergezet in Rotterdam. Dit kunstwerk bestond uit een stapeling van 200 pallets met kleine schaalmodellen daarin verwerkt. De voor het kunstwerk benodigde pallets werden geleverd door Pallethandel Centrum BV. Voor het opbouwen van het tijdelijke kunstwerk stelde BT Nederland een vorkheftruck met chauffeur beschikbaar.

Palletconstructie
Medewerkers van BMWT waren aanwezig om de workshops te bekijken, waarin een aantal medewerkers van de hogeschool zelf een palletconstructie op schaal in elkaar kon zetten. Deze palletconstructies werden toegevoegd aan het grote werk.
Carolien Dieleman, projectleider Hogeschooldag: “Wij bedanken BMWT voor de bijdrage aan het succes van de Hogeschooldag en hopen deze samenwerking op andere terreinen voort te kunnen zetten.”

Meer dan 60 presentaties
In het ochtendprogramma waren onder leiding van journaliste Karin Ingelse keynote speakers aan het woord over de uitdagingen waar de Hogeschool Rotterdam voor staat. Daarnaast werd een drietal samenwerkingspartners geïnterviewd.
In het middagprogramma van de Hogeschooldag waren meer dan 60 presentaties te zien geweest van bijzondere onderwijspraktijken, vaak ook samen met externe partners en studenten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven